null Beeld

Aubergines met feta, vijg en bosui

Gezond én makkelijk om te maken zijn deze aubergines met feta, vijg en bosui. Met een salade erbij zijn deze aubergines een prima hoofdgerecht voor een dagje zonder vlees. Een speciale smaakcombinatie op je bord.

• 2 aubergines

• scheut olijfolie

• vers gemalen peper

• 100 g schapenfeta

• 3 verse vijgen, in plakjes

• 1 bosui, in ringetjes

Stap voor stap:

• Verwarm de oven voor op 200°C.

• Snijd de aubergines over de lengte doormidden en bestrijk de snijvlakken met olijfolie.

• Zet de auberginehelften met de snijkant boven in een ovenschaal of braadslede.

• Laat de aubergines in ± 20 min. in het midden van de oven gaar worden.

• Neem uit de oven en zet de oven vervolgens op grillstand.

• Maal royaal peper boven de aubergines en verdeel de vijgen erover.

• Verkruimel de feta erboven en bestrooi met bosui.

• Zet de auberginehelften nog 3-4 min. onder de grill en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 10 min. + 25 min. oventijd.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden