null Beeld

Amsterdamtaartje (4-6 puntjes)

Amsterdammers zijn gek op zoetigheid. Dat bewijst maar weer met dit heerlijke Amsterdamtaartje van patisserie Holtkamp.

Benodigdheden:

null Beeld

• 12 g witte gelatine

• 500 g volle melk

• 1 vanillestokje

• 200 g marsepein, in kleine stukjes

• 350 g slagroom

• ½ cake, in plakken van ½ cm dik

voor de garnering:

• 200 g marsepein

• 100 g rode marsepein

• abrikozenjam

• chocoladehuisjes*

Stap voor stap:

• Week de gelatine in ruim koud water.

• Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.

• Breng de melk met het vanillemerg aan de kook.

• Los de marsepein al roerend op in de melk en blijf goed roeren.

• Neem, als alle marsepein is opgelost, de pan van het vuur en los de uitgenepen gelatineblaadjes erin op.

• Laat al roerend afkoelen tot kamertemperatuur.

• Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoor.

• Bekleed de bodem en wanden van een taartvormpje van 16 cm Ø en 14 cm hoog met de cake en schep het puddingmengsel erin.

• Laat de taart minimaal 12 uur in de koelkast opstijven en haal hem dan uit de vorm.

• Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak.

• Bestrijk de taart dun met abrikozenjam en bekleed hem met marsepein.

• Versier hem met de chocoladehuisjes.

Bereidingstijd: ± 1 uur + 12 uur koeltijd

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden