null Beeld

Amandel-frambozen-plaattaart met rozenblaadjes

null Beeld

Een heerlijke plaattaart met fijne rozenblaadjes.

Ingrediënten voor 12 stukken:

100 g bloem

160 g amandelmeel

320 g poedersuiker 

180 g boter of margarine, gesmolten 

6 eiwitten, licht geklopt 

2 tl vanille-essence 

200 g frambozen, grof gehakt 

100 g amandelschaafsel 

2-3 onbespoten rozen 

1-2 eiwitten, losgeklopt 

fijne kristalsuiker

- Verwarm de oven voor op 160ºC

- Meng de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker, de boter, de eiwitten en de vanille-essence tot een glad beslag.

- Schep de frambozen erdoor. Vet een lage rechthoekige vorm van ± 15×25 cm in en bekleed hem met bakpapier.

- Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak de koek ± 25 min.

- Bestrooi met het amandelschaafsel en bak nog 10-15 min. of tot de amandelen lichtbruin zijn. Laat afkoelen.

- Haal de blaadjes van de rozen los, bestrijk ze met losgeklopt eiwit en haal ze door de kristalsuiker.

- Laat drogen en strooi de blaadjes over de taart.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 40 min. oventijd

null Beeld
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden