Amandel-frambozen-plaattaart met rozenblaadjes
Een heerlijke plaattaart met fijne rozenblaadjes.
Ingrediënten voor 12 stukken:
100 g bloem
160 g amandelmeel
320 g poedersuiker 
180 g boter of margarine, gesmolten 
6 eiwitten, licht geklopt 
2 tl vanille-essence 
200 g frambozen, grof gehakt 
100 g amandelschaafsel 
2-3 onbespoten rozen 
1-2 eiwitten, losgeklopt 
fijne kristalsuiker
- Verwarm de oven voor op 160ºC
- Meng de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker, de boter, de eiwitten en de vanille-essence tot een glad beslag.
- Schep de frambozen erdoor. Vet een lage rechthoekige vorm van ± 15×25 cm in en bekleed hem met bakpapier.
- Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak de koek ± 25 min.
- Bestrooi met het amandelschaafsel en bak nog 10-15 min. of tot de amandelen lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
- Haal de blaadjes van de rozen los, bestrijk ze met losgeklopt eiwit en haal ze door de kristalsuiker.
- Laat drogen en strooi de blaadjes over de taart.
Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 40 min. oventijd