null Beeld

Aardappelgratin

Bijgerecht: dit heerlijke bijgerecht kan de dag van te voren al klaargemaakt worden. De avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven, of koud serveren.

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon

150 gr aardappel Nicola vastkokend

10 gr kaas (Gruyère alpage)

20 ml slagroom (Polderland)

1/4 teentje knoflook (Lautrec)

1 snufje gemalen nootmuskaat

1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)

1 snufje keukenzout

1/3 BIO ei

25 ml BIO volle melk (Pur Natur)

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 175°C. Schaaf de aardappels in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

2. Klop de eieren los in een kom met de knoflook, melk, slagroom en naar smaak zout, peper en nootmuskaat. Schep de aardappelplakjes door het eiermengsel. Doe het aardappel-roommengsel in de taartvorm en druk de aardappels stevig aan met een spatel en strooi de kaas erover.

3. Plaats de vorm met de aardappels in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 50 min. gaar en goudbruin.

4. Laat de aardappelgratin in de vorm afkoelen en stevig worden. Neem de aardappelgratin uit de vorm en snijd hem met een scherp glad mes in punten. Bewaar ze eventueel tot gebruik afgedekt in de koelkast. Kan warm of koud geserveerd worden.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden