null Beeld

Aanrader: spaghetti van courgette

Door de spaghettislierten van courgette is dit recept heel geschikt voor mensen die minder tarwe proberen te eten. En de avocado’s, die de pastasaus lekker romig maken, zijn bovendien goed voor je hart.

Wat heb je nodig?

- 2 courgettes, middelgroot

- 2-3 el olijfolie

- 2 grote avocado’s, in blokjes

- 50 g Parmezaanse kaas

- 120 ml kokosmelk

- ¼ tl nootmuskaat

- 2 teentjes knoflook, fijngesneden

- 1 el citroensap

Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn

null Beeld
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Zo maak je het!

Snijd de courgettes met een dunschiller in lange, dunne slierten. Bak de slierten in olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 6 minuten, tot ze goed warm, maar niet papperig zijn.

Mix in een blender de avocado, Parmezaanse kaas, kokosmelk, nootmuskaat, knoflook en het citroensap door elkaar. Roer de saus door de spaghettislierten en garneer desgewenst met extra Parmezaanse kaas.

Fijne variaties:

- Romige pestosaus met avocado: pureer ook 15 gram basilicum en 15 gram pijnboompitten mee.

- Carbonara met avocado: voeg 100 gram knapperig gebakken blokjes pancetta toe. Roer ze door de spaghetti met saus.

- Alfredo met avocado en zalm: roer 120 gram fijngesneden gerookte zalm door de pastasaus.

Meer gezonde recepten?

Dit recept is afkomstig uit Superfood: avocado van Linda Shearer. Hierin vind je nog veel meer gezonde en lekkere recepten met avocado: van guacamole, smoothie, soep, salade tot mousse en zelfs ijs. Het boek is te koop bij onder andere Bol.com voor € 14,95.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden