6 redenen om vaker soep te eten
Soep is niet alleen gewoon lekker, maar regelmatig soep eten en maken heeft veel voordelen:
Restjes
Wortels, bloemkool, prei... Heb je nog restjes groente liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijke soep van. Vooral aardappels, sla en bloemkool blijven vaak liggen in de koelkast. En heb je toevallig nog oud brood liggen? Maak er met wat kruiden en knoflook heerlijke croutons van.
Variatie
Soep is eenvoudig aan te passen aan jouw smaak. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een soep van maken. Denk aan paprika, bloemkool, courgette, komkommer... In de herfst is pompoensoep heerlijk!
Gezond
Een verse zelfgemaakte soep zit vol goede voedingsstoffen, vooral als je veel groente toevoegt. Als de bouillon voor je soep is getrokken met vlees aan het bot (kippen-, runder- of lamsbouillon), zit je soep ook nog eens vol goede, makkelijk te absorberen mineralen.
Goedkoop
Soep is een ideale maaltijd als je niet veel geld te besteden hebt. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en van een pan soep kun je meestal veel mensen te eten geven óf het restje invriezen.
Snel en makkelijk
Soepen zijn over het algemeen gemakkelijk te maken. In no time heb je een zeer smakelijke en gezonde soep op tafel.
Het vult!
Soepen zijn populair bij mensen die op dieet zijn. Ze geven namelijk een verzadigd gevoel terwijl er niet veel calorieën in zitten.
De lekkerste pompoensoep
Het basisrecept voor pompoensoep is eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een pompoen, ui, knoflook, wat olijfolie, bouillon, crème fraîche en groen, bijvoorbeeld koriander. Bekijk hier het recept! Tip: smaakt ook heerlijk met gember!
Zet jij vaak een soepje op tafel?