Margriet logo
null Beeld

3 x de lekkerste nieuwjaarshapjes

De champagne staat koud en de oliebollen zijn bestrooid met poedersuiker… Maar zou het op oudejaarsavond niet lekker zijn om wat hartige nieuwjaarshapjes paraat te hebben? Hier zijn een aantal lekkere hapjes voor bij de champagne.

Cups van ham met mozzarella

De ham vormt meteen het schaaltje; ideaal als nieuwjaarshapje. Wil je het op en top Italiaans maken? Gebruik dan een lekkere parmaham.

Ingrediënten

6 plakjes rauwe ham

2 bollen mozzarella

6 cherry tomaatjes

bosje verse basilicum

Italiaanse kruidenVerhit de oven voor op 200 °C. Neem een muffinblik en leg in elke vorm een plakje ham. Snijd de bollen mozzarella in dikke plakken en beleg elke bodem met een schijfje. Leg hier vervolgens een cherrytomaat op en dek het af met nog een plakje kaas. Bestrooi het met wat Italiaanse kruiden en bak het gedurende 15 minuten in de oven tot de ham krokant is. Garneer met een aantal basilicumblaadjes.

Mini-saucijzenbroodjes

Als er één nieuwjaarshapje gemakkelijk is, dan zijn deze mini-saucijzenbroodjes het wel. Door kleine knakworstjes als vulling te gebruiken, ben je binnen een mum van tijd klaar.

Ingrediënten

blikje cocktailworstjes

pak bladerdeeg

1 eigeel, losgekloptVerwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het bladerdeeg in kleine driehoekjes en vouw deze om de cocktailworstjes. Leg ze op een bakplaat en bestrijk met eidooier. Bak het gedurende 15-20 minuten in de oven.

Gevulde komkommertjes

Wil je tijdens de feestdagen al aan je goede voornemen beginnen? Geniet dan van dit gezonde nieuwjaarshapje.Ingrediënten

1 rode biet

3 el Griekse yoghurt

1 el gesneden verse dille

1 el gesneden sjalot

1 komkommer

zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de bieten in aluminiumfolie en bak ze een uurtje in de oven. Laat ze even afkoelen en pel de schil eraf. Snijd de rode biet vervolgens in hele kleine blokjes.

Meng de yoghurt, dille en het sjalotje in een kom en voeg de stukjes biet toe. Laat het goed koelen.

Schil de komkommer en snijd het in schijven van ongeveer 3 cm. Haal met een lepeltje de zaadjes eruit tot er nog een klein bodempje over is.

Vul de komkommerkuipjes met het bietenmengsel en garneer met dille.

Margriet.nl staat boordevol andere hapjes die buitengewoon geschikt zijn. Wat dacht je van Spaanse bruchettes, mini-hamburgertjes of een kruidige hummus als dipsaus?

Happy New Year!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden