Margriet logo
MT13 Binnen en buiten - Beauty trends Beeld Gap Photos
Beeld Gap Photos

PREMIUM

Nu alvast voorzaaien, straks in bloei

Trends en hebbedingen voor in en om het huis, je vindt ze hier!

Straks in bloei!

Februari is voorbij, dus het voorzaaiseizoen kan van start. in maart kun je zo’n beetje alles voorzaaien wat je datzelfde jaar in bloei wilt zien of wilt opeten. Als je nu zaait, heb je het voordeel dat je eerder kunt oogsten. Prei, tuinbonen, peterselie en tijm zijn geschikt, maar ook eenjarige planten als bosliefje, komkommerkruid of leeuwenbekje zaai je in deze tijd voor.
TIP: plaats naambordjes of schrijf op wat je wanneer hebt gezaaid. Dan weet je ook op welk moment je de plantjes kunt verwachten.

MT13 M13 horizontale lijn groen Beeld
MT13 Binnen en buiten - Beauty trends Beeld
 1. Ode aan de natuur
  De natuur haar gang laten gaan, kronkelige paadjes, wilde borders en gerecyclede materialen; het mag allemaal in de tuin van 2023. Win-win-win voor de dieren, jezelf én het klimaat.
 2. De tuin in
  De handen uit de mouwen steken wordt een nóg groter plezier met deze praktische én kekke tuinhandschoenen. Laat die tuinklussen maar komen!
  Kixx handschoen Lovely Lilac € 5,95 (dezaden.nl).
 3. Bevallige verschijning
  Je blijft kijken naar de bloempjes van juffertje-in-het-groen (Nigella damascena). Strooi ze nu al in de aarde onder glas, dan heb je ’s zomers een vaas vol prachtige bloemen uit eigen tuin.
  Juffertje-in-het-groen blauw € 1,99 (happyseeds.nl).

Dit artikel komt uit het Digitale Magazine van Margriet. Benieuwd wat er nog meer in staat? Klik hier.

Janneke KlunderGap Photos

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden