Margriet logo
MT12 Eropuit Beeld Chantal Arnts (Metro), Benning & Gladkova (Happy in Holland), Marie Ceciel Thijs (De kersentuin), Frank van den Ing (Gerard Alderliefste).
Beeld Chantal Arnts (Metro), Benning & Gladkova (Happy in Holland), Marie Ceciel Thijs (De kersentuin), Frank van den Ing (Gerard Alderliefste).

PREMIUM

Van Hongkong via De Keukenhof naar Den Bosch

Vier de lente in Lisse! In De Keukenhof wandel je door een bloemenzee van meer dan zeven miljoen tulpen, hyacinten en narcissen.
23 maart t/m 14 mei, keukenhof.nl

MT12 Eropuit Beeld
MT12 Eropuit Beeld

Everybody happy?

Het doek is gevallen voor ­Chinees-Indisch restaurant Hong Kong. Dochter Happy vraagt zich af: wie is haar moeder eigenlijk, wat wilde ze van het leven en wie zou haar ideale dochter zijn ­geweest? Het tragikomische Happy in Holland is een ontroerende ­theatervoorstelling vol botsingen tussen moeder en dochter.
t/m 13 mei, viarudolphi.nl

MT12 M12 horizontale lijn roze Beeld
MT12 Eropuit Beeld

1. Next level

Een bezoek aan mediakunstmuseum Nxt in Amsterdam is nóg leuker geworden sinds het bijbehorende Metro is geopend. In dit industrieel vormgegeven restaurant kun je overdag terecht voor patisserie, koffie en vers brood en ’s avonds voor heerlijke seizoensgerechten met een glansrol voor groenten.
caferestaurantmetro.nl

2. Frans feestje

Zeg je Gerard Alderliefste, dan zeg je chansons. De zanger treedt momenteel solo op én met het achtkoppige gezelschap Gerard Alderliefste & Friends dat langs de theaters toert met Une Belle Histoire. Tijdens deze voorstelling waan je je op een Frans dorpsfeest boordevol ontmoetingen en muziek, van Les Poppy’s tot Piaf. Zie je Gerard liever solo? In de muzikale ­voorstelling Mijn avonturen met Ramses Shaffy combineert Gerard anekdotes uit hun samenwerking met de mooiste ­liedjes.
Voor data zie gerardalderliefste.nl

MT12 M12 horizontale lijn roze Beeld
MT12 Eropuit Beeld

Talent spotten in de stad

De leukste periode om Den Bosch te verkennen, is tijdens Festival Cement. Op dit negendaags festival presenteren jonge theatermakers, choreografen en schrijvers uit Nederland en Vlaanderen zo’n honderd voorstellingen op verschillende plekken in de stad.
17 t/m 25 maart, festivalcement.nl

MT12 M12 horizontale lijn roze Beeld
MT12 Eropuit Beeld

Jeroen en Anniek

Agenda

18 en 19 maart | Het leuke aan de Brabant Art Fair is dat de aanwezige kunstenaars met liefde over hun werk vertellen. De ­kleinschalige kunstbeurs vindt plaats in de Koepelhal op de Tilburgse Spoorzone.
brabantartfair.nl

23 maart t/m 2 april | Voor een programma vol LGBTQ+-speelfilms, documentaires, korte films en talkshows ga je naar de Roze Filmdagen. Het filmfestival vindt plaats in ­bioscoop Het Ketelhuis in het Amsterdamse Westerpark.
rozefilmdagen.nl

18 maart t/m 10 april | De komende weken wordt op zaterdag en zondag ­Cultuur in het riet, een vaartocht door de rietlanden van het Nationaal Park Weerribben-Wieden gehouden. Goede timing, want in deze periode zijn de riettelers het riet aan het snijden. Een mooie kennismaking met ambacht en landschap.
staatsbosbeheer.nl

t/m 3 juni | Drie goede redenen om naar De kersentuin van Toneelgroep Maastricht te gaan.
1. De komedie in vier bedrijven is een klassieker van Tsjechov.
2. Het meesterlijke spel van Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger.
3. De livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa en zijn ensemble.
toneelgroepmaastricht.nl

Dit artikel komt uit de Digitale Editie van Margriet. Benieuwd wat er nog meer in de Digitale Margriet staat? Klik hier.

Roos Stalpers & Fee van ’t Veen.Chantal Arnts (Metro), Benning & Gladkova (Happy in Holland), Marie Ceciel Thijs (De kersentuin), Frank van den Ing (Gerard Alderliefste).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden