Margriet logo
MT09 M09 En ook nog Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

Van handige bespaartools tot slim doorverkopen

MT09 M09 En ook nog Beeld

Post is onderweg

Wil je weten welke pakketjes of brieven er bij jou thuis worden bezorgd? Met de tool Mijn post in de PostNL-app ontvang je elke ochtend voor 7.00 uur een bericht over de post die onderweg is. Je krijgt ook direct de afmetingen en een foto van de poststukken meegestuurd.

MT09 M09 En ook nog Beeld
  1. Digitaal kasboekje
    Maak je inkomsten en uitgaven inzichtelijk door een digitaal kasboekje bij te houden. Dat kan bijvoorbeeld met de app Buddy: Budget & Save Money. Hierin houd je per categorie bij wat je waaraan uitgeeft. Wil je een bedrag sparen? Stel dan een spaarbudget in, zodat je precies weet hoeveel je nog te besteden hebt. De app is ook samen met je partner of gezin te gebruiken.
  2. Goedkoop boodschappen doen
    Op checkjebon.nl zie je met één klik op de knop waar je het voordeligste je boodschappen haalt. Voer de producten - of het gehele boodschappenlijstje - in en er verschijnt een overzicht van de prijzen per supermarkt. Zo weet je direct waar je het goedkoopst (en ook minst goedkoopst) uit bent.
  3. Koken met kliekjes
    Eten weggooien is zonde, want je kunt er vaak nog heerlijke gerechten mee maken. Inspiratie nodig? In de app Slim Koken van het Voedingscentrum geef je aan wat je overhebt, waarna je suggesties krijgt voor gerechten die je kunt maken.
MT09 M09 horizontale lijn oranje Beeld

Tip

Met WhatsApp kun je ook berichten naar jezelf versturen. Dat is best handig, bijvoorbeeld om een bepaalde link te bewaren of een boodschappenlijstje op te schrijven. Hoe het werkt? Voeg je nummer toe aan je contacten (als je dat nog niet hebt gedaan) en maak in WhatsApp een nieuwe chat aan. Kies hier je eigen nummer en je kunt eindeloos berichten sturen.

Online bestellen

Het online bestellen van producten is erg gemakkelijk. Toch gaat er ook weleens iets mis bij de zending: een pakketje dat niet aankomt, op het verkeerde adres is afgeleverd of beschadigd is. Op margriet.nl/pakket-bezorgen lees je wat je dan het best kunt doen en wat je rechten zijn.

MT09 M09 En ook nog Beeld

Weetje

Slim doorverkopen
Niet alle cadeautjes die je krijgt vallen in de smaak. Mocht je van plan zijn iets online door te verkopen, maar ben je bang dat de schenker dit ziet? Op Facebook Marketplace kun je, als je een nieuwe advertentie aanmaakt, kiezen voor de optie ‘verbergen voor vrienden’.

Tara BeckGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden