Margriet logo
MT09 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT09 LKL Beeld

Net verschenen

Een bijzondere verrassing

Roman | In De kleindochter, een prachtige roman van Bernhard Schlink, ontdekt een man pas na de dood van zijn ooit uit Oost-Duitsland gevluchte vrouw dat ze in de DDR een dochtertje had achtergelaten, Svenja. Bij zijn bezoek aan haar blijkt ze rechts-radicale ideeën te hebben. Svenja’s dochter Sigrun hoopt hij als goede grootvader op het juiste spoor te krijgen, maar zijn inspanningen vragen grote offers.
€ 24,99 (Cossee).

De vrouwelijke Elfstedenheldinnen

Sport | Journaliste en marathonschaatster Jessica Merkens dook, nu de kans op een echte Elfstedentocht met elke winter kleiner wordt, in de vrouwelijke schaatshistorie van de Tocht der Tochten. Ze ontdekte bijzondere verhalen van vrouwen die niet alleen de elementen moesten trotseren, maar ook moesten vechten tegen vooroordelen en lage verwachtingen. Echte doorzetsters dus, die grote bewondering verdienen.
Op eigen houtje € 22,99 (Ambo|Anthos).

Een mysterieuze date met dodelijke afloop

Cosy crime | Voor wie wel van thrillers houdt, maar niet van grof geweld en andere gruwelen, is het vriendelijker cosy crime-genre een uitkomst. In het eerste deel van de Dales Detective-serie van Julia Chapman, Een date met de dood, gaan ex-rechercheur Samson en datingexpert Delilah (en haar onstuimige hond) in een slaperig dorp in Yorkshire op zoek naar de achtergronden van een vermeende zelfmoord.
€ 18,50 (Luitingh-Sijthoff).

MT09 M09 horizontale lijn groen Beeld
MT09 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

3x winterlezen

 1. Over een nieuw leven in Afrika
  In 1880 accepteert de 22-jarige Charlotte het huwelijksaanzoek van Christian, een koopman in exotische specerijen. Samen beginnen ze een nieuw, maar zwaar leven op de steppen van Tanzania.
  Liefde op de savanne (eerste deel) door Anne Jacobs € 22,99 (Xander).
 2. Over romantiek aan de kust van Devonshire
  Na de dood van hun vader besluiten drie zussen hun huis aan de kust open te stellen als pension voor ouderen die zorg nodig hebben. Dat loopt heel anders…
  De zussen van Sea View door Julie Klassen € 24,99 (Kokboekencentrum).
 3. Over een cacaoplantage in Equador
  De Spaanse Puri erft een weelderige cacaoplantage in Equador. Daar aangekomen blijkt iemand niet blij te zijn met haar aanspraak op de plantage, en wordt de situatie gevaarlijk.
  De Spaanse dochter door Lorena Hughes € 21,99 (A.W. Bruna).
MT09 M09 horizontale lijn groen Beeld
MT09 LKL Beeld

Album

Zo vader...

De naam Elijah Hewson zal de meesten weinig zeggen. Maar deze zanger en slaggitarist van de Ierse band Inhaler is de zoon van U2-frontman Bono. Hoewel de band al sinds 2012 bestaat, brengt het viertal pas deze week hun tweede album uit. De eerste catchy single hiervan, Love will get you there, kreeg vanaf het afgelopen najaar al volop airplay op de Nederlandse radiostations. En als je het weet, hoor je het meteen: Elijahs stem klinkt als die van zijn vader.
Cuts & bruises, verkrijgbaar vanaf 17 februari.

TV

Op reis naar vroeger

Onder andere Joke Bruijs, Carice van Houten, Lilianne Ploumen (foto) en Daan Schuurmans doen mee aan het nieuwe seizoen van Verborgen verleden. Maar in de eerste aflevering gaan strafrechtadvocaten en tweelingbroers Wim en Hans Anker op zoek naar het verhaal rond de zelfdoding van hun opa. Wat volgt is een reis in het verleden van zeevaarders, slavenkassen en een koninklijke tragedie.
Verborgen verleden, vanaf 18 februari, 20.40 uur op NPO 2.

MT09 M09 horizontale lijn groen Beeld
MT09 LKL Beeld

3x nieuw in de bioscoop

 1. In de schaduw
  Vera is een Italiaanse actrice van middelbare leeftijd. Ze woont in Rome en is daar onderdeel van de high-society. Haar vader is de filmster Giuliano Gemma. Vera heeft moeite met het vinden van werk, omdat ze voor iedereen ‘de dochter van’ blijft. In dit innemende portret zien we hoe zij haar weg zoekt in het leven.
  Vera, nu in de bioscoop.
 2. Gevoelige snaren
  Deze romantische Disney-film is alweer zes jaar oud, maar wordt nu nieuw leven ingeblazen in enkele theaterzalen in Nederland en België. Onder andere in het Concertgebouw Amsterdam. Steeds wordt de film, met actrice Emma Watson als de stralende Belle, op het grote doek vertoond terwijl het Noordpool Orkest de muziek live uitvoert.
  Beauty and the Beast - In Concert, vanaf 23 februari. Info: cinemainconcert.nl
 3. Zwijgen, vechten of vluchten
  Een groep strenggelovige vrouwen uit een gesloten gemeenschap krijgt te maken met een reeks seksuele aanvallen door de mannen uit dezelfde religieuze kolonie. De vrouwen vinden het moeilijk om hun geloof daarmee te verzoenen. Deze aangrijpende film is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Onder andere met Oscarwinnares Frances McDormand, die de film ook produceerde.
  Woman talking, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard & Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden