Margriet logo
null Beeld Getty Images, Brunopress
Beeld Getty Images, Brunopress

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld
null Beeld

Topacteur én leuke man

In Margriet 5 spraken we acteur Huub Stapel over zijn nieuwe voorstelling Alleen familie en over zijn familie en opa-zijn. Een greep uit jullie reacties:

 • Monique van Bavel: Ik vind Huub Stapel zo’n fantastische acteur, en ook zijn programma Het Dorp samen met Wim Daniëls vond ik prachtig.
 • Marjo Gieslink-Tijhuis: Alleen familie is een prachtige voorstelling. Een aanrader voor iedereen die van theater houdt.
 • Bauke Arts: Ik vind Huub Stapel een van de meest toegankelijke en innemende mensen in de Nederlandse media. Hopelijk gaat hij nog lang niet met pensioen.
 • Margreeth: Veel mensen zeggen inderdaad dat grootouder zijn anders is, maar ik ervaar dat ook niet zo. Het hangt misschien af van hoeveel tijd je had om te genieten van je kinderen, bijvoorbeeld door werk. Ik heb ook niets in te halen met de kleinkinderen nu, al geniet ik er weer heel veel van.
null Beeld

Duiven in de achtertuin

Duivenmelkers zijn er nog altijd, maar vroeger was in vrijwel elke woonwijk het gekoer van duiven in een hok in de achtertuin te horen. En fanatiek dat ze waren, die duivenliefhebbers.

 • Pij Angie: Mijn opa deed veel mee met wedstrijden in het buitenland. Dan zat-ie ’s ochtends om vijf uur alweer in de tuin met zijn bakje voer te schudden en roepen: ‘Kom maar, jongens!’
 • Simonna Simons: Op zondagochtend mochten wij niet buitenspelen, want dat was het moment dat de duiven moesten terugkeren en we ze niet bang mochten maken.
 • Monique: Als ik bij mijn grootouders was, weet ik nog dat opa altijd in zijn stofjas richting het schuurtje ging waar zijn duiven zaten. Gewoon, in de achtertuin van een rijtje arbeiderswoningen. Of de buren er blij mee waren…
 • Wil Busser: De duiven waren mijn vaders hobby, daar kon niemand tussenkomen. Elk weekend weer die spanning of ze ongestoord thuis zouden komen na een wedstrijdvlucht.
null Beeld

Ongastvrij of..?

Janny (63) baalt van de viezigheid en nattigheid in huis door vuile schoenen. Ze wil eigenlijk vragen of mensen hun schoenen uittrekken, maar krijgt daar geen goede feedback op. Is het echt zo’n vreemde vraag, vroeg ze in Margriet 5.

 • Petra Bammens: Bij ons mogen mensen ook geen schoenen aan in huis. Even streng zijn en voor je het weet is iedereen het gewend.
 • Wendy Oosterwijk: Ik vind het eerlijk gezegd wel een gek verzoek. Waarom zou je je schoenen moeten uittrekken als je ergens binnengaat? Ik vind al die vieze sokken in huis erger.
 • Sila Melih Yucel: In de Turkse cultuur is het de normaalste zaak dat je in de gang je schoenen uittrekt. We nemen vaak zelf slippers mee of trekken de gastenslippers van de huiseigenaar aan.
 • Iris Timmermans: Als mensen vooraf even melden dat ze geen schoenen in huis willen neem ik mijn pantoffels mee. Misschien kun je dat doen?
 • Annemie Janssens: Wij geven bezoekers een plastic hoesje voor om hun schoenen – zoals in het zwembad – als ze hun schoenen niet uit willen doen.
Ilse van RoekelGetty Images, Brunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden