Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 57

Zoveel beelden suizen door mijn hoofd; de onvermijdelijke vrijpartij, vrijer en speelser dan ooit

Nina en Daniël zullen toch echt tot een beslissing moeten komen.

Vorige week: Terwijl Thijs tobt over de ruzie met zijn compagnon Berend, had Nina een geheime ontmoeting met Daniël in een hotel.

Dinsdagavond

“Dus als Berend ja zegt, is het rond. Prima idee, vind je niet?”

In de spiegel zie ik Thijs verwachtingsvol naar me kijken. Ik sta in gedachten mijn tanden te poetsen en heb geen flauw idee waar hij op doelt. Op de gok knik ik bemoedigend. Met een tevreden blik draait Thijs zich om en loopt de badkamer uit.

Nieuw universum

Ik spoel mijn mond, ga op de badrand zitten en laat mijn gezicht in mijn handen verdwijnen. Mijn man staat op het punt zijn bedrijf op te blazen en ik let niet eens op als hij praat! Sinds ik Daniël zondag heb gezien, zit mijn hoofd vol mist. Zoveel beelden, gedachten en vragen; ze suizen door mijn hoofd.

De onvermijdelijke vrijpartij, vrijer en speelser dan ooit. De hotelkamer paste ons als een tweede huid. In dat nieuwe universum vervloeien we tot we één lichaam werden. Eén bonkend hart, één paar longen. Eén explosie.

En toen, even onafwendbaar: het gesprek.

Over Daniëls vrouw Tessa, wiens beste vriendin kanker blijkt te hebben. Tessa’s wens om dicht bij haar te zijn. En de plotselinge heimwee naar haar gezin, naar Daniël. Inwendig gloeide ik van woede toen ik dit hoorde. Lekker makkelijk: eerst vertrek je naar Frankrijk omdat je genoeg hebt van je man, laat en passant ook je kinderen zitten en als het dan goed uitkomt, eis je doodleuk je oude leven weer op.

Het kostte me moeite om dat niet te zeggen. Ik wil niet stoken en wat ik er ook van vind, Tessa is terug, woont weer bij Daniël en hun jongste dochter. Voorgoed of als logee, de keuze is aan hem.

Of beter gezegd: aan mij.

Toekomst

Daniëls pupillen verwijdden zich toen hij zei: “Ik denk niet dat het er tussen Tessa en mij nog in zit. Ik ben veel te verliefd op jou. Dit is meer dan seks, veel meer. Ik wil op ontdekkingstocht met jou, elke dag bij je zijn. Is er een toekomst voor ons?”

Mijn adem stokte en ik werd licht in mijn hoofd. Sissende kortsluiting, die me in tweeën spleet. Een zoet roze beeld van een nieuw bestaan, van altijd bij Daniël zijn. Want ja, dit is meer dan seks, dit is horen bij, houden van, een put zonder bodem, in positieve zin.

Ergens wil ik niets liever.

Maar het gaat natuurlijk niet.

“Ik kan Thijs onmogelijk in de steek laten nu,” zei ik op mijn laatste restje adem. “Zijn bedrijf staat op klappen, ik moet er voor hem zijn. En mijn kinderen…” Bij elk woord zakte ik dieper weg in het moeras. Want onder andere omstandigheden zou ik het ook niet kunnen, wat haal ik me in mijn hoofd?

Favoriete plek

Terwijl ik huilde, hield Daniël me stevig vast. “Ik zet je niet onder druk, prinses, ik heb al het geduld van de wereld.”

En dat was misschien nog wel het allerergste,

Ik voel de kou van de badrand door mijn benen trekken. Ik schud mijn hoofd om mijn gedachten te verdrijven, haal diep adem en loop de slaapkamer in. Thijs kijkt op vanuit het bed, zijn leesbril staat halverwege zijn neus.

“Daar ben je eindelijk” zegt hij hartelijk. “Kom.”

Hij opent zijn arm en knikt naar het kommetje van zijn oksel. Al twintig jaar mijn favoriete plek.

Mijn tranen branden, ik voel me een vals secreet. Opeens hoor ik mijn eigen stem die zegt: “Thijs, er is iets dat je moet weten.”

Volgende week: ziet Nina haar beste vriendin smoezen met haar ex Xander. Ze roddelen toch niet over haar?

Wat voorafging

Een jaar geleden werd redactiemedewerker Nina (51) verliefd op haar hardlooptrainer Daniël. Ze verzette zich daar lang tegen, ze wilde haar man Thijs (53) – met wie ze nog best gelukkig is – absoluut niet bedriegen. Stapje bij beetje ging ze toch over de grens. Nu zit ze in een geheime en ingewikkelde knipperlichtrelatie met Daniël (49), waar alleen haar vroegere buurvrouw Brigitte van weet. Zelfs tegen haar beste vriendin Lieke, en haar ex Xander liegt ze erover. Ondertussen spelen er ook andere dingen in Nina’s leven: haar oudste zoon Ruben (16) worstelt met zijn gevoelens voor de non-binaire Sam, haar jongste, Kaj (13), is steeds meer aan het puberen en op het werk van Thijs zijn grote problemen ontstaan. En dan zijn er nog Evi (24), Nina’s stiefdochter en pluizenbol Harrie, een witte kater.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden