Margriet logo
null Beeld getty images. illustraties: shutterstock
Beeld getty images. illustraties: shutterstock

PREMIUM

Van omgekeerd planken tot Warmetruiendag

Elke week tips en informatie voor een lekker gezond leven.

Kijk niet zo zuur

Citroenzuur is goed voor de vertering en flavonoïden in citroen hebben vermoedelijk een bloeddrukverlagend effect. Drink citroenwater wel met mate: het is niet goed voor je tanden.
Bron: gezondidee.mumc.nl

null Beeld

Anti-piep

Denk vooral niet lichtzinnig over geluiden die je gehoor kunnen beschadigen. Houd je van een feest (carnaval komt eraan!) of festival op z’n tijd? Gebruik deze partyplugs, die het volume van de muziek naar een verantwoord niveau terugbrengen.
Alpine PartyPlug € 13,95. (o.a. verkijgbaar bij drogisterijen).

null Beeld
null Beeld

Podotherapeut Linda Ehrenhard legt uit hoe sokken kunnen helpen om beter te slapen. Bron: nu.nl

null Beeld

Altijd kabaal

Van 6 tot 12 februari is het De week van oorsuizen, voor meer bewustwording rondom oorsuizen of tinnitus. Tinnitus is een ruis, piep of een brom in je oor. Vaak wordt het erger met het vorderen van de leeftijd. Omdat inmiddels een miljoen Nederlanders hieraan lijden, wil de Gezondheidsraad het geluidsniveau op feesten en festivals beperken.
Op stichtinghoormij.nl vind je informatie over de aandoening.

null Beeld
null Beeld

De omgekeerde plank is goed voor je bil- en buikspieren, hamstrings en onderrug. ga op de grond liggen. Leun op de ellebogen en Breng je billen omhoog. Houd je lichaam in één lijn. houd zo lang mogelijk vast.

null Beeld

Warmetruiendag

Klimaatverbond Nederland organiseert op 10 februari voor de zeventiende keer Warmetruiendag, door de energie- en klimaatcrisis actueler dan ooit. Staat je verwarming de hele winter al lager? Probeer dan eens of er toch nóg een graadje vanaf kan en sluit je aan bij de tweehonderdduizend Nederlanders die jaarlijks meedoen. Als we allemaal één dag lang één graad lager stoken, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2!
warmetruiendag.nl

Nicole Gommersgetty images. illustraties: shutterstock

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden