Margriet logo
MT08 Lekker weg Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Van kamperen in de winter tot ochtendwandelingen met een boswachter

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT08 Lekker weg Beeld

Het is weer tijd voor een van de gezelligste lifestyle-evenementen van het jaar: De Huishoudbeurs!
18 t/m 24 februari, huishoudbeurs.nl

MT08M8 horizontale lijn blauw Beeld
MT08 Lekker weg Beeld

Winter in de tent

Waarom wachten op de zomer? Kamperen kan het hele jaar door! In de bossen van Drenthe, waar pop-up­camping Winterwoods geïsoleerde yurts met houtkachel heeft opgezet. Overdag maak je een lange wandeling of doe je aan yoga, ’s avonds ontspan je bij het kampvuur.
winterwoods.nl

MT08M8 horizontale lijn blauw Beeld
MT08 Lekker weg Beeld

1. Diepzeegeheimen

In het Haagse Museon-Omniversum is de National Geographic-tentoonstelling Pristine Seas te zien. Tegelijkertijd draait in Museon-Omniversum Dome de adembenemende grootbeeldfilm Secrets of the Sea, verteld door Claudia de Breij. De vreemdste oceaanbewoners komen in beeld, van dwergzeepaardjes tot een kokosnootoctopus. De tentoonstelling en film laten je zien hoe prachtig en divers het leven in de zeeën en oceanen is. Na dit bezoek aan het Omniversum besef je des te meer dat de onderwaterwereld moet worden beschermd en behouden.
16 februari t/m 30 juni, oneplanet.nl

2. Gesammtkunstwerk

Het koor van De Nationale Opera en de dansers van Het Nationale Ballet slaan de handen ineen: begeleid door het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengen zij een virtuoze vertaling van Verdi’s wereldberoemde dodenmis, de Messa da Requiem, ten tonele door vocale muziek met dans te mixen.
9 t/m 25 februari, operaballet.nl

MT08M8 horizontale lijn blauw Beeld
MT08 Lekker weg Beeld

Jan Veth

Agenda

18 februari In alle stilte neemt de boswachter je mee voor een ochtendwandeling door de oude ENCI-groeve. Ook brengt stiltewandeling Beleef de rust op de Sint-Pietersberg je op plekken waar je alleen met een gids mag komen.
natuurmonumenten.nl

22 februari t/m 4 maart | Wie wil lachen gaat naar het Utrecht International Comedy Festival voor stand-upcomedy van bekende en minder bekende comedians.
utrechtinternationalcomedyfestival.nl

16 februari t/m 8 april | Beiden opgegroeid in armoede, met een vader die hun de liefde voor muziek bijbracht. Beiden uitgegroeid tot emotionele zangers die het hart van hun toehoorders wisten te raken. In theaterconcert Pavarotti meets Alberti staan de beroemde tenor (Eric Reddet) en de Jordanese zanger van het levenslied (Tony Neef) zij aan zij.
kikproductions.nl

10 februari t/m 7 mei | Schipbreuk lijden en aanspoelen op een onbekend eiland. Hoe loopt dit af? De scheepsjongens van Bontekoe van Theatergroep De Jonge Honden zorgt dat jong en oud op het puntje van hun stoel zitten.
korthalsstuurman.nl

18 februari t/m 3 september | In Het oog van Jan Veth - schilder en criticus rond 1900 staan zijn leven en werk centraal. De Dordtenaar was naast portretschilder o.a. ook prentmaker, avant-gardekunstenaar en schrijver over kunst.
dordrechtsmuseum.nl

MT08M8 horizontale lijn blauw Beeld
MT08 Lekker weg Beeld

Bezielde kunst

Van soundscape tot sieraad, de kunstwerken in de groeps­tentoonstelling When things are beings in het Stedelijk Museum Amsterdam zijn nogal gevarieerd. Toch hebben de verschillende projecten in de dertien museumzalen één duidelijke overeenkomst: stuk voor stuk verbinden ze de materiële met de immateriële wereld. Zo worden er verbanden gelegd tussen ideeën en objecten en worden maatschappelijke kwesties gekoppeld aan tastbare zaken. Stof tot nadenken: wat is de innerlijke kracht van objecten en sculpturen?
t/m 10 april, stedelijk.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden