Margriet logo
MT08 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT08 LKL Beeld

Net verschenen

Het melkmeisje komt tot leven

Roman | De unieke overzichtstentoonstelling van het werk van Johannes Vermeer in het Rijksmuseum is net geopend. Een prachtige inspiratie voor Melkmeisje, de historische roman van Matthias Rozemond. Hij neemt ons mee naar het jaar 1657, waarin Vermeer zich de woede van de Delftenaren op de hals heeft gehaald. Hoe krijgt hij, te midden van de controverse, dienstmeisje Tanneke zover om voor hem te poseren?
€ 23,99 (Luitingh-Sijthoff).

Wat is carnaval eigenlijk voor feest?

Non-fictie | Op 18 februari barst het carnaval weer los. Vooral beneden de rivieren uiteraard; het hoort nu eenmaal bij het katholieke zuiden. Maar waar liggen de historische wortels van dit feest? En wat is er zo bijzonder aan? Auteur en doorgewinterd carnavalsvierder Jan van Mersbergen weet als geen ander de ziel van dit feest te raken en schreef Carnaval: een levensverhaal.
€ 26,99 (Nijgh & van Ditmar).

Toch niet zo perfect?

Thriller| Caroline en Gustav vormen een jaloersmakend stel. Hun geluk – succesvol, knap, beeldige dochtertjes – tonen ze dan ook graag op social media. Uiteraard wordt ook de nieuwe zwangerschap van Caroline gedeeld. Hoe perfect kan een mensenleven zijn? Maar dan verdwijnen Caroline en haar dochters spoorloos. Rechercheurs Henrik Hedin en Leia Kaplan staan voor een raadsel.
Sterf voor mij door Mikaela Bley € 22,99 (A.W. Bruna).

MT08M8 horizontale lijn geel Beeld
MT08 LKL Beeld

3x Liefde

 1. Over het liefdesbrein
  Wat gebeurt er precies in ons brein als we verliefd worden? Of die liefde weer verliezen? In dit interessante en persoonlijke boek legt neurowetenschapper Stephanie Cacioppo het uit.
  Gemaakt voor de liefde door dr. Stephanie Cacioppo € 21,99 (A.W. Bruna).
 2. Over hulp bij ontrouw
  Ontrouw van je partner is een pijnlijke ontdekking. In dit praktische boek wordt helder uiteengezet hoe je samen kunt helen en overhaaste beslissingen voorkomt.
  Eerste hulp bij ontrouw door Kaat Bollen en Lore Eerlings € 22,99 (Borgerhoff & Lamberigts).
 3. Over de ‘ware’ voor jezelf worden
  Om in een liefdesrelatie intimiteit en verbinding te kunnen geven en krijgen, moet je eerst een stevige relatie met jezelf opbouwen. Hoe je dat doet, lees je in dit boek.
  Word de ware liefde door Sheleana Aiyana € 21,99 (Kosmos).
MT08M8 horizontale lijn geel Beeld
MT08 LKL Beeld

TV

Pronkstukken te koop

In het door Dionne Stax gepresenteerde Van onschatbare waarde bieden mensen bijzondere pronkstukken aan bij vier experts. In het nieuwe seizoen is Paleis Soestdijk de locatie. Eerste verkoper Jan is de zoon van een antiquair. Hij heeft een beschilderd geldkistje van smeedijzer bij zich. Caroline verkoopt een bronzen paard, in 1978 gemaakt door de Utrechtse kunstenaar Theo Mackaay. Doet een van de experts een goed bod?
Van onschatbare waarde, vanaf 13 februari, 20.30 uur, NPO 1.

Album

Caro, maar dan anders

Onder de artiestennaam Caro Emerald had Caroline van der Leeuw jarenlang veel succes in binnen- en buitenland. Maar de Amsterdamse zangeres had geen zin meer in haar alter ego. Caroline bracht als Caro Emerald in 2020 nog een laatste single uit en stopte. Nu is ze terug onder de nieuwe naam The Jordan met een nieuwe plaat en een nieuw hedendaags geluid. De vrolijke latin ritmes en jazzy popinvloeden hebben plaatsgemaakt voor meer elektronica en gelaagdheid. Haar stem is heerlijk als vanouds.
Nowhere near the sky, nu verkrijgbaar.

MT08M8 horizontale lijn geel Beeld
MT08 LKL Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

 1. Hanks doet nors
  Dit hartverwarmende verhaal draait om de norse weduwnaar Otto Anderson, gespeeld door Tom Hanks. Als er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij onder meer te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol (Mariana Treviño). Uiteindelijk ontstaat er een bijzondere vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet.
  A man called Otto, nu in de bioscoop.
 2. Hemd van het lijf
  Salma Hayek en Channing Tatum spelen de hoofdrollen in het derde deel in de Magic Mike romantische komediereeks. Na een mislukte zakendeal is Mike (Tatum) blut en moet hij toch weer als stripper het podium op. Voor een laatste uitspatting gaat hij naar Londen met een rijke socialite (Hayek) die hem een aantrekkelijk aanbod doet.
  Magic Mike’s last dance, nu in de bioscoop.
 3. Zwangerschapslast
  Het leven lacht Julie Rivers (Melissa Barrera) toe. Ze is zwanger en verhuist met haar man naar hun nieuwe huis. Maar doordat er tijdens de zwangerschap complicaties optreden, raakt Julie aan bed gekluisterd. Vervolgens lijkt zij in deze thriller langzaamaan haar verstand te verliezen.
  Bed rest, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden