Margriet logo
MT08 M08 En ook nog Beeld Mark Engelen, byannikaphotography, privébeeld.
Beeld Mark Engelen, byannikaphotography, privébeeld.

PREMIUM

Dominic Seldis: ‘In het bos met mijn hond Pesto ben ik het meest in mijn element’

De Britse contrabassist Dominic Seldis (51) is aanvoerder van de contrabassen in het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Met Francis van Broekhuizen speelt hij vanaf maart The Francis & Dominic show, waarin je ook een kijkje krijgt in het leven van klassieke supersterren.
(francisdominicshow.nl)

MT08 M08 En ook nog Beeld

Geluksboek

“Als ik aan één boek iets heb gehad is het wel aan The happiness advantage van Shawn Achor ➊. De bottomline is dat je ervoor moet zorgen dat je gelukkig bent, want dan gaat alles beter. Ik ben van nature een positief mens, maar werk er ook aan. Het scheelt dat muziek mijn werk is, want muziek maakt mij gelukkig.”

Contrabassen

“Ik heb vier contrabassen ❷ en ze zijn elk op hun eigen manier speciaal voor mij. Nummer één bespeelde ik als eerste, nummer twee bezorgde me mijn eerste baan, nummer drie erfde ik van mijn vader en nummer vier is een van de mooiste instrumenten ter wereld, waar ik in het Concertgebouworkest op mag spelen.”

MT08 M08 En ook nog Beeld

Lach

“Mijn vrouw Floor heeft de mooiste lach ter wereld en ons zoontje Louis van anderhalf heeft diezelfde lach ❸. Er is niets wat mij gelukkiger maakt dan ’s ochtends wakker worden en hen zien lachen, dan smelt ik elke keer weer. Veel meer heb ik in mijn leven niet nodig.”

Schoenen

“De schoenen van Allbirds ❹ vind ik echt geweldig. Ik heb ten minste vijftien paar; ze zijn allemaal anders, zitten stuk voor stuk heel comfortabel en ze worden zo duurzaam mogelijk gemaakt, dus zijn goed voor het klimaat. Als ik geen huis meer heb, kan ik altijd nog in deze schoenen wonen, haha.”

Bos

“Samen met mijn hond Pesto ❺ loop ik graag in het bos. Het is bijna meditatief om tussen de bomen te lopen, elk seizoen weer. Ik ga ook graag naar het strand en de bergen zijn ook fantastisch, maar in het bos ben ik het meest in mijn element.”

Gospel

“Ik speel vooral klassieke muziek, maar thuis luister ik graag naar andere genres. Sinds Leona Philippo me in contact bracht met gospel, ben ik daardoor gegrepen. Het raakt voor mij aan de essentie van muziek. Niet voor niets komen alle grote popartiesten zoals Sam Cooke, Stevie Wonder en Marvin Gaye daarvandaan.”

Deirdre EnthovenMark Engelen, byannikaphotography, privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden