PREMIUM
Van restjes bewaren of weggooien tot tips voor winterse wandelaars
Restjes: bewaren of weggooien?
In een keer een grote pan eten maken scheelt meestal in de kosten en je kunt restjes op andere dagen weer snel opwarmen. Dat geldt overigens niet voor alle voedingsmiddelen. Denk aan bladgroenten. Weten welke zes voedingsmiddelen je nog meer niet moet opwarmen?
Ga naar margriet.nl/eten-opwarmen
-
De mooiste routes
AllTrails is een fijne gids voor wandelaars en hikers. In de app vind je meer dan 400.000 routes over de hele wereld, ook ideaal als je tijdens de wintersportvakantie een mooie wandeling door de bergen wilt maken. Nodig vrienden uit om routes te delen en inspiratie op te doen voor nieuwe wandelingen.
Voor Android en iOS. -
Rustmomentje
Bij een lange wandeling kan het nodig zijn om af en toe even een rustmomentje in te bouwen. De app Alle bankjes laat zien waar het dichtstbijzijnde bankje staat én wat voor bankje het is: met of zonder leuning, of een picknicktafel.
Voor Android. iOS-gebruikers kunnen de app Banches downloaden. -
Wild spotten
Zeker in de wintermaanden vind je tijdens het wandelen allerlei sporen die je vertellen welke dieren er in het gebied leven. Benieuwd van wie die pootafdrukken, etensresten of keutels zijn? De website wandel.nl (zoek op: dierensporen) helpt je sporen te herkennen en geeft tips. Leuk om samen met de kleinkinderen te doen.
Hoi Google!
Een slimme speaker is niet alleen een fijn hulpmiddel in huis, bijvoorbeeld om muziek op te zetten of de lampen aan te doen, hij kan ook nog eens helpen tegen gevoelens van eenzaamheid. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van communicatiewaakhond Ofcom. Alleenstaanden die dit slimme apparaat in huis hadden, gaven aan het een prettige metgezel te vinden om tegen te praten, waardoor ze zich minder eenzaam voelden.
Bron: The Guardian.
Tip
Check de bijsluiter
Ben je de bijsluiter van een medicijn kwijt? Op het digitale platform BijsluiterPlus, dat vorig jaar werd gelanceerd, vind je een handige zoekfunctie om medicijnen en informatie over het gebruik ervan snel terug te vinden.
bijsluiterplus.nl
Decibelmeter
Geluiden vanaf 80 decibel kunnen je gehoor aantasten. Ligt de geluidssterkte boven de 120 decibel, dan kan dat zelfs direct voor gehoorschade zorgen. Wil je weten aan hoeveel decibel je wordt blootgesteld? Met de app Decibel X kun je het geluidsniveau meten.