Margriet logo
MT07 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT07 LKL Beeld

Net verschenen

Een besmette erfenis

Roman | Het prachtig vertelde, aangrijpende Hotel Goldberg van Ewa Maria Wagner draait om pianiste Marie, de enige erfgename van een overleden tante in Silezië, waar de wortels van haar familie liggen. Ze erft naast veel geld ook een hotel. Marie ontdekt een aantal zeer pijnlijke geheimen over haar oom, die een in Nederland gestationeerde SS’er bleek te zijn. Wat te doen met zo’n besmette erfenis?
€ 21,99 (Meulenhoff).

Vragen over medicijnen

Health | Het innemen van medicijnen doe je meestal gedachteloos, maar soms vraag je je af: waarom moeten sommige geneesmiddelen bij het eten worden ingenomen? Hoe onverbiddelijk is de uiterste verkoopdatum op het doosje aspirine? Wat hoort er in een reisapotheek thuis? Welke huismiddeltjes kun je beter mijden? De antwoorden vind je in dit boek.
Medicijnwijzer, 100 vragen aan je apotheker door Annelies Vanderlinden € 15 (Lannoo).

Overleven in de Karpaten

Thriller | Na achttien jaar krijgt Laura weer contact met haar jeugdvriendin Gabi. Of Laura zin heeft om deze zomer bij haar langs te komen? Dan kunnen ze heerlijk wandelen in de machtige Karpaten. Met een vriendin reist Laura naar Roemenië. De eerste en tweede dag zijn fantastisch. Maar dan verdwijnt Gabi en zijn ze overgeleverd aan een wildernis vol gevaar.
Diepe gronden door Nicolet Steemers € 23,99 (Volt).

MT07 M07 horizontale lijn roze Beeld
MT07 LKL Beeld

3x cadeauboek

 1. Over alledaagse geluksmomenten
  Dat is nog eens een opsteker, een boek vol columns over alledaagse geluksmomenten. Zoals schoon beddengoed, een ijscokar, herfstbladeren of het aaien van een poes.
  Geluk zit in de kleine dingen door Hannah Jane Parkinson € 19,99 (The House of Books).
 2. Over bewust stilstaan bij de dag
  Dit dagboek leert – zonder ingewikkelde opdrachten – hoe je elke dag even stilstaat bij jezelf, reflecteert en opschrijft wat je dwarszit en de positieve momenten vastlegt.
  Hoe was je dag? door Anne Verhagen € 17,99 (Spectrum).
 3. Over Toon Hermans
  Toon Hermans-fans doe je een groot plezier met deze mooie bloemlezing uit zijn beste en meest relevante teksten. Samen vormen ze zijn levensverhaal in eigen woorden en verzen.
  Helemaal Toon, bloemlezing uit het complete werk van Toon Hermans € 29,99 (Lannoo).
MT07 M07 horizontale lijn roze Beeld
MT07 LKL Beeld

Album

Over de liefde

Ellie Goulding is onder meer bekend van het succesvolle liedje Love me like you do uit de film Fifty shades of gray. De Britse singer-songwriter is nu terug met alweer haar vijfde album. De nieuwe nummers gaan naar eigen zeggen voornamelijk over gepassioneerde liefde. Voor Higher than heaven werkte Ellie samen met het neusje van de zalm uit de hedendaagse pop­muziek. Het resultaat is een modern popalbum vol lekkere baslijntjes, fijne synthesizers en euforische melodieën.
Higher than heaven, verkrijgbaar vanaf 3 februari.

Kijken

Terug in de tijd met Tweebeeke

In een nieuwe vierdelige serie van Andere tijden neemt Mariëlle Tweebeeke ons mee op reis door de twintigste eeuw om te zien hoe het wonen in Nederland zich heeft ontwikkeld. De eerste aflevering gaat over begin 1900. Veel arbeiders wonen nog in krotwoningen. De politiek grijpt in en neemt een Woningwet aan. In de volgende afleveringen vertelt Mariëlle over de strijd tegen verkrotting, het tuinstadideaal van de jaren dertig tot aan de Vinex-­woningen van de jaren negentig.
Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen, vanaf 3 februari, 22.20 uur op NPO 2.

MT07 M07 horizontale lijn roze Beeld
MT07 LKL Beeld

3x nieuw in de bioscoop

 1. Marius, Kitty en Hugo
  Het verhaal van ex-crimineel Marius (Jacob Derwig) en Kitty (Georgina Verbaan) uit de tv-serie KLEM gaat verder in de bioscoop. Het stel woont in Italië, waar ze een wijngaard bezitten. Als Hugo (Barry Atsma) zijn dochter Suus bij hartsvriendin Chrissie afzet, vliegt zijn auto in brand en wordt hij meegesleept in een criminele draaikolk.
  KLEM, nu in de bioscoop.
 2. Mama aan de foute man
  L’Innocent is een mix van komisch drama, actie en romantiek. Als Abel (Louis Garrel) ontdekt dat zijn moeder wil trouwen met een bajesklant, kost het hem moeite om deze Michel te vertrouwen. Maar het geluk van zijn moeder gaat boven alles. Samen met zijn beste vriendin Clémence (Noémie Merlant) houdt hij de boel in de gaten.
  L’Innocent, nu in de bioscoop.
 3. Spielberg filmt zichzelf
  De nieuwe film van Steven Spielberg is gebaseerd op het leven van de regisseur zelf. Het gaat over de fictieve Sammy Fabelmans (Gabriel LaBelle) die opgroeit in Arizona. Op jonge leeftijd ontdekt hij zijn passie voor film, tot vreugde van zijn creatieve moeder Mitzi (Michelle Williams). Zijn vader ziet die passie meer als een hobby.
  The Fabelmans, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden