Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUMAflevering 56

Met een geforceerde glimlach schiet ik langs de balie richting het restaurant en sla dan af naar de liften. Kamer 412, Daniël is er al

Nina besluit om toch met Daniël in het hotel af te spreken. Ze heeft zich niet eens geschoren voor het afspraakje, want ze gaat er alleen heen om te praten.

Vorige week: Als Nina bij een spelletje Risk met het hele gezin terloops op haar telefoon kijkt, vraagt haar jongste zoon ongeduldig of ze soms een minnaar heeft.

Zondagmiddag

Bij het vierde rondje ontdek ik eindelijk een lege parkeerplek. Opgelucht draai ik mijn stuur ernaartoe. Op het parkeerterrein van het hotel was ruimte zat, maar daar wilde ik mijn auto niet neerzetten. De hemelsblauwe lak waar ik vorig jaar zo voor viel springt nu eenmaal in het oog. Stel dat iemand ’m bij het hotel ziet, hoe verklaar ik dat dan?

Stiekem in een hotel

Met een rare kriebel in mijn buik loop ik naar het hoge gebouw. Ik kan niet geloven dat ik dit doe. Nu ben ik ook nog eens een vrouw geworden die stiekem afspreekt in een hotel.

Om me niet helemaal een wandelend cliché te voelen, heb ik mijn laatje met mooie lingerie dichtgelaten. Ik heb me zelfs niet geschoren. Daniël en ik gaan praten, praten en niets anders. Over hoe het verder moet met ons, nu er zoveel speelt met onze partners. En vooruit, ik moest me ook erg haasten. Thijs ging pas laat de deur uit en toen onderschepte Kaj me nog met vragen over Engels. “Jij wilt toch zo graag dat ik mijn huiswerk maak?” zei hij brutaal, toen ik afwerend reageerde.

Ik denk weer aan zijn opmerking van gisteravond, toen hij bij ons spelletje Risk wilde weten of ik soms een minnaar had. Ik proestte mijn ongemak weg en gelukkig moesten ook de anderen erom lachen. Ik vraag me wel af: was het nou mijn slechte geweten of toch iets anders, dat ik het idee had dat Evi later een paar keer naar me zat te staren?

Leugenachtige vrouw

Mijn hart bonst hevig als ik het hotel inloop. Camera’s in alle hoeken, normaal vallen ze me niet op. Nu hoor ik ze schaterlachen. ‘Wij zien en bewaren alles, haha!’ Maar Daniël had gelijk, afspreken in het openbaar is evenmin veilig. Met een geforceerde glimlach schiet ik langs de balie richting het restaurant en sla dan af naar de liften. Kamer 412, Daniël is er al, appte hij.

Het licht in de lift is veel te fel. De leugenachtige vrouw in de spiegel heeft wallen. Een ingevallen kin. Ze is ook veel te bleek. Vlug gebruik ik de lippenstift uit mijn jaszak als rouge, een trucje uit mijn studententijd. Wat een misser, ik lijk wel een clown.

Zuchtend gaan de liftdeuren open. Zal ik snel weer op nul drukken, me opnieuw laten opslokken door dit kleine hokje en naar huis sjezen zo vlug als ik kan? Maar mijn behaarde benen brengen me door een donkerpaarse gang naar een statige, zwarte deur. Aarzelend klop ik aan.

Anoniem

De deur vliegt open en ik zie Daniël. Op slag word ik een bruistablet in een laagje water, nee, ik val in een glas champagne en stroom over de rand. Zijn warme adem in mijn haar. “Wat ben je toch mooi, prinses.” Ik kom thuis in zijn armen, hier doe ik het voor, dit maakt het het allemaal waard.

Zijn ogen heel dichtbij, zijn mond verkent de mijne. De haartjes in mijn nek gaan overeind staan, alsof ook zij hem willen omhelzen. Samen struikelen we de kamer binnen en landen op het kingsize bed. Pas na een hele tijd zoenen kijk ik de kamer rond. De anonimiteit bevalt me. Hier passen wij, hier horen wij. Geen toekomst, geen verleden, niets dan hij en ik. Daniël begint mijn trui uit mijn broek te trekken. Zijn hand kruipt over mijn buik, kriebelt even in mijn navel. Dan morrelt hij aan mijn rits. “Ik heb me niet geschoren.” Ik hoor zelf hoe onnozel ik klink. Daniël komt omhoog. De lichtjes in zijn ogen staan op de hoogste stand. Hij pakt mijn polsen, legt ze boven mijn hoofd en drukt ze in het matras. “Al had je een snor en een baard, dan nog wil ik je” zegt hij plagend. Dan wurmt hij zijn hand in mijn slipje en al mijn gedachten lossen op.

Volgende week: Zullen Nina en Daniel toch echt tot een beslissing moeten komen.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden