Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Onze pleegkleinkinderen

“Mam, er zijn vandaag weer twee kleinkinderen bijgekomen,” zei mijn dochter gisteravond aan de telefoon. Mijn dochter en schoonzoon zijn pleegouders en helpen kinderen, tieners in dit geval, die (tijdelijk) een veilige haven nodig hebben. De kinderen worden volledig opgenomen in het gezin van mijn dochter, haar man en hun twee biologische kinderen. Ze krijgen dezelfde liefde, zorg en aandacht en mogen zo lang als nodig blijven. En ook wij als opa en oma sluiten deze lieve pleegkleinkinderen direct in ons hart. Natuurlijk is het soms zwaar, want deze kinderen hebben vaak al meer meegemaakt dan velen van ons in een heel leven moeten doorstaan. Soms kennen ze helemaal geen liefde zoals wij het geven; soms durven ze je niet eens in de ogen te kijken. Maar hoe moeilijk het begin ook is, we zetten door. Het is dan ook hartverscheurend als de kinderen weer verhuizen, maar het is óók hoopvol: ze kunnen vaak terug naar hun ouders of krijgen een plekje bij iemand anders in de directe familie. En dat willen we natuurlijk allemaal.”
Leny

null Beeld

Lieve mama

Hakkelende briefjes met boodschappen voor de liefste mama, geschreven door je kleuter, of een onverwacht lief appje van je puberzoon, waaruit blijkt dat-ie je tóch nog wel nodig heeft. Zo’n berichtje kan je moederhart laten smelten. Maar ook de versjes die je moeder schreef in je poesiealbum of haar lieve berichten in verjaardagskaarten zijn enorm dierbaar. Voor ons moederdagnummer zijn we op zoek naar dat soort schattige berichtjes die je ooit kreeg van je (klein)kind óf van je moeder. Wil je ze met ons delen? Laat het dan weten via praatmee@margriet.nl met als onderwerp ‘moederdag’ of via margriet.nl/reageer. Heb je een foto van het briefje, stuur die dan mee. Als we je verhaal willen plaatsen, nemen we contact op.

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden