Margriet logo
null Beeld Randy Fokke, Getty Images, privébeeld.
Beeld Randy Fokke, Getty Images, privébeeld.

PREMIUM

Annick Boer: ‘Ik geniet ervan om in de kleedkamer te kletsen tot we op moeten’

Annick Boer (51) is bekend van haar eigen cabaret­voorstellingen en haar rollen in tal van musicals, toneelstukken en tv-series. Dit seizoen is ze deelnemer van Wie is de Mol? en staat ze op de planken met Familiespel, een tragikomedie over het samengestelde gezin, en met haar voorstelling Deze is nog beter! (annickboer.nl, moretheater.nl).

null Beeld

1. Malaga

“Rob en ik zijn heel graag in Malaga. We komen er al jaren en kennen er inmiddels veel mensen. Als ik ooit echt heel goed word, hoop ik in Malaga drie maanden te kunnen schrijven en dan negen maanden door Nederland te touren. Deels met mijn eigen programma en deels samen met anderen.”

2. Make-upkistje

“Mijn make-upkistje is een oude tekendoos met behalve make-upspullen, ook fotootjes van mijn geliefden. Ik kocht hem toen ik met optreden begon, omdat ik geen geld had voor een echte beautycase. Ik ben eraan gehecht, en ik ben bijgelovig. Die doos moet mee, al dertig jaar lang.”

null Beeld

3. Yamaha-piano

“Van het geld dat ik kreeg bij de Pisuisse-prijs kocht ik een babyvleugel. Maar we wonen vrij klein, dus hij stond altijd wat krap. Vijf jaar geleden heb ik hem ingeruild voor een Yamaha-piano. Daar studeer ik mijn liedjes op. Ik ben eraan gehecht en kan echt niet zonder.”

4. Schrijftafeltje

“Mijn vriend Rob is kunstenaar en erg handig. Hij maakte voor mijn verjaardag voor mij een schrijftafeltje dat precies in het erkertje past. Het is heerlijk om zo’n schrijfplekje te hebben. Ik zit daar dan uren naar buiten te kijken en dan schrijf ik wat, meestal een grap.”

Chinese klompjes

“Een jaar of acht geleden kocht ik in China, waar ik mijn broer opzocht, een paar oranje klompjes. Ze zijn heel hoog, maar zitten toch heel comfortabel. Ik draag ze geregeld bij premières en krijg vaak de vraag waar ze vandaan komen. Nou, uit China dus.”

Collega’s

“Je eigen cabaretvoorstelling maken is erg leuk, maar je bent dan ook overal verantwoordelijk voor. Nog leuker is het daarom om dat af te wisselen met samenspelen, zoals nu met Familiespel. Ik geniet ervan om in de kleedkamer te kletsen tot we op moeten, en samen het stuk steeds beter te maken.”

Deirdre EnthovenRandy Fokke, Getty Images, privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden