Margriet logo
MT06 Lekker weg Beeld Terry o’Neill (Brigitte Bardot, Spanje 1971, © iconic images & Terry o’Neill), alamy, istock.
Beeld Terry o’Neill (Brigitte Bardot, Spanje 1971, © iconic images & Terry o’Neill), alamy, istock.

PREMIUM

Van gluren bij de buren tot een bezoekje aan Mickey Mouse

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT06 Lekker weg Beeld

Tijdens het landelijke festival Gluren bij de Buren geniet je van verrassende optredens in de huiskamers van buurtgenoten.
5 februari, glurenbijdeburen.nl

MT06 M06 Horizontale lijn blauw Beeld
MT06 Lekker weg Beeld

Plaatjes van parken

Hoe mooi de Nederlandse ­natuur is, ontdek je buiten én in een nieuw koffietafelboek. In Van nature gaan boswachter Marieke Schatteleijn en kunsthistoricus Marcel van Ool in gesprek met boswachters van de 22 nationale parken die ons land rijk is. Elk park heeft een eigen hoofdstuk, boordevol verhalen, tips en foto’s.
€ 39,99 (terralannoo.nl).

MT06 M06 Horizontale lijn blauw Beeld
MT06 Lekker weg Beeld

1. Sterrenstatus

In Famous, een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrityfotograaf Terry O’Neill die vier jaar geleden overleed, zie je de groten der aarde. De wanden van de karakteristieke kabinetten en stijlkamers van het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht zijn behangen met ruim 125 portretten van internationale muzieklegendes, filmsterren en mode-iconen uit (vooral) de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, van Frank Sinatra en Roger Moore tot Audrey Hepburn en Brigitte Bardot. Ook leuk: een van de museumruimtes is gewijd aan de extravagante interieurs van de sterren.
4 februari t/m 10 september, fotomuseumaanhetvrijthof.nl

2. Het beste van Brabant

Genieten van de bourgondische, Bossche gastvrijheid? Het nieuwe hotel The Den heeft luxe kamers, heerlijke restaurants en een rooftopbar en ligt op loopafstand van het gezellige stadshart, en – misschien wel het allerbelangrijkst – de Bossche bollen van banketbakker Jan de Groot!
hoteltheden.nl

MT06 M06 Horizontale lijn blauw Beeld
MT06 Lekker weg Beeld

Mickey Mouse

Ook leuk

9 februari | Ga met een enthousiaste gids op pad door natuurgebied Waalenburg Texel en je spot allerlei overwinterende vogels. Inzoomen? Maak dan gebruik van een leenverrekijker. De nazit met warme dranken vindt plaats in Natuurcentrum De Marel.
natuurmonumenten.nl

9 t/m 12 februari | De IJsselhallen in Zwolle hebben gelukkig lekker veel vierkante meters, want de Handwerkbeurs is groter dan ooit. Ruim 170 stands met alles op het gebied van breien, kantklossen, borduren, quilten, naaien, vilten, spinnen, weven en haken.
handwerkbeurs.nl

t/m 5 maart | In de laatste donkere dagen van het jaar geniet je in Emmen volop van licht; tijdens China Lights Emmen bewonder je de mooiste licht- en lantaarnkunstwerken. Het thema van dit jaar is Wereldreis.
chinalightsemmen.nl

5 februari t/m 27 mei | Huub Stapel gaat opnieuw de theaters in met zijn vierde solovoorstelling Alleen familie. Een ­hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over alle facetten van het ­familieleven, van de eeuwige band tot ­familieruzies en alles daartussen.
moretheater.nl

t/m 28 mei | Beroemde tekenfilm-sterren ontmoeten hun natuurlijke familie in de tentoonstelling Van muis tot Mickey. Dankzij Garfield, Tom & Jerry, Mickey Mouse, Pluto en Donald Duck is het een beestenboel in het Natuurhistorisch ­Museum Rotterdam.
hetnatuurhistorisch.nl

MT06 M06 Horizontale lijn blauw Beeld
MT06 Lekker weg Beeld

Van Barbizon tot Volendam

In de negentiende eeuw ontwikkelden zich door heel Europa kunstenaarsdorpen. Ook in Nederland. In de tentoonstelling Kunstenaarsdorpen in het Zuiderzeemuseum vormen kunstenaars en kunstwerken uit Volendam, Urk, Katwijk en Domburg het uitgangspunt, maar maak je ook kennis met kunstenaars uit meer dan veertig verschillende Europese kunstenaarsdorpen, van Jan Toorop (Domburg) tot Gustave Courbet (Barbizon). Schilderskisten, kledingstukken en ­historische ansichtkaarten maken het plaatje compleet.
t/m 10 april, zuiderzeemuseum.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Terry o’Neill (Brigitte Bardot, Spanje 1971, © iconic images & Terry o’Neill), alamy, istock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden