Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

null Beeld

Net verschenen

Nostalgie, liefde en twijfel

Roman | In het autobiografisch getinte Meisjes uit het dorp van Marion Bloem, kijkt de zeventigjarige Ramona terug op haar jeugd. Haar ouders waren zoals zovelen, rond 1950 vanuit Indonesië naar Nederland gevlucht. Bloem schetst in haar mooie roman een tijdsbeeld van de jaren zestig, van ‘zussenliefde’ en de eeuwige twijfel van Indische ouders over of hun vlucht wel de juiste beslissing was.
€ 24,99 (De Arbeiderspers).

70 jaar na de Watersnoodramp

Non-fictie | In het indrukwekkende Een nieuwe tijd vertelt Corine Nijenhuis aan de hand van persoonlijke geschiedenissen hoe het Zeeland na de Watersnoodramp verging. Hoe de Zeeuwen omgingen met hun verlies en met de gevolgen van het Deltaplan en/of het ingrijpen van de overheid in het Zeeuwse bestaan, omdat ‘het moderne leven’ moest worden ingevoerd.
€ 22,99 (Alfabet).

Een mysterie op het water

Thriller | Op het water van de scherenkust voor Stockholm signaleren Annika en Nadia van de vrijwillige kustwacht op een zomerdag een op drift geraakte zeilboot. Eerder die week waren broer en zus Joanna en Zack – beiden in de rouw - het water op gegaan. Of het een met het ander te maken heeft, lees je in de sterke thriller Zwarte zeilen van Rebecka Edgren Aldén.
€ 21,99 (Cargo).

null Beeld
null Beeld

3x leven met en na kanker

 1. Over kanker hebben en blijven werken
  Kan dat eigenlijk, kanker hebben en blijven werken? Ervaringsdeskundige Helma Huysmans wilde het per se en schreef dit boek over de mogelijkheden, de regels en valkuilen.
  Kanker en werk door Helma Huysmans-van Atteveld & Edith Idoe-Stap € 20,99 (Zilt).
 2. Over vermoeidheid bij kanker
  Wie voor kanker is behandeld, kan lang last houden van vermoeidheid. Gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming weet hoe je weer een goede conditie opbouwt.
  Je vermoeidheid te lijf door drs. Annemarieke Fleming € 24,99 (Fontaine).
 3. Over de beste leefstijl bij kanker
  Wie is getroffen door deze ziekte, heeft veel aan de waardevolle adviezen over de beste leefstijl uit dit boek.
  Het handboek bij kanker door drs. William Cortvriendt e.a. € 23,99 (Lucht).
null Beeld
null Beeld

Album

In de gloria

De Britse zanger Sam Smith (die non-binair is en niet met hem of hij wil worden aangesproken) brengt deze week diens vierde studioalbum uit. Gloria is de opvolger van diens succesplaat Love goes, uit 2020. Op Gloria staan samenwerkingen met onder meer Ed Sheeran (Who we love) en met de Duitse zangeres Kim Petras. Met haar bracht Sam al eerder de mid-tempo single Unholy uit. Die staat ook op Gloria en is op Spotify al meer dan een half miljard keer gestreamd.
Gloria, verkrijgbaar vanaf 27 januari.

TV

Zeeland onder water

Deze week is het precies zeventig jaar geleden dat in Zeeland de Watersnoodramp plaatsvond. Daarbij kwamen 1.836 mensen om het leven. In vier delen zendt de NTR de tv-serie Het water komt uit. In het slotdeel ligt deze week de focus op wat we hebben geleerd van deze ramp. Is dat voldoende om Nederland voortaan droog te houden? In de eerdere drie delen vertellen ooggetuigen van de ramp wat ze hebben meegemaakt.
Het water komt, 27 januari om 20.30 uur op NPO 2 en NPO Start.

null Beeld
null Beeld

3x nieuw in de bioscoop

 1. Lekker walsen
  André Rieu doet op zijn 73ste nog steeds zo’n tachtig tot honderd optredens per jaar over de hele wereld. Samen met zijn vertrouwde Johann Strauss Orkest. Hoe dat er onlangs in de Ierse hoofdstad Dublin aan toeging, is nu in de Nederlandse bioscoop te zien en beleven.
  André Rieu in Dublin, vanaf 28 januari in de bioscoop.
 2. Moeilijke vriendschap
  Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) zijn goede vrienden. Totdat Colm plots besluit om de vriendschap te verbreken. Padraic is compleet verward en probeert de vriendschap nieuw leven in te blazen. Daarvoor roept hij de hulp in van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Alleen heeft zij weer haar eigen problemen.
  The Banshees of Inisherin, nu in de bioscoop.
 3. Zuster met lef
  De winter in een klein grensstadje in Turkije duurt dit jaar eindeloos. De wegen naar buiten zijn geblokkeerd en beren schijnen uit hun winterslaap te komen en de stad binnen te dringen. Als ineens lokale bewoner Hasan vermist raakt, moet de net aangestelde zelfverzekerde verpleegster Asli (Merve Dizdar) zich staande zien te houden in deze lastige omstandigheden.
  Snow and the bear, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden