Margriet logo
MT06 M06 Praat Mee Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT06 M06 Praat Mee Beeld

Weer gelukkig

“Enkele jaren geleden zat ik in dezelfde situatie als Paulien die advies vraagt in Wat zou je doen? (Margriet 1, red.). Ik kwam na het verlies van mijn beste jeugdvriendin in een depressie terecht waar ik lang niet aan wilde toegeven. Ik dacht dat ik het zelf kon oplossen met yoga, meditatie en lange wandelingen. Dat waren ook de adviezen die ik veel kreeg en anderen met een depressie ongetwijfeld ook krijgen. Echter leerde ik toen een harde les: depressie is een ziekte die, net als veel andere ziektes, vraagt om een professionele medische behandeling. Met gesprekken bij de psycholoog, therapie en soms ook met anti­depressiva. Ik maakte me zorgen om het gebruik van die pilletjes, door de vele verhalen die ik erover hoorde. Tot ik, na een goed gesprek met de huisarts, inzag dat dit gewoon medicijnen zijn als alle andere. Met als nadeel de bijwerkingen, maar als veel groter voordeel dat ik mijn bed weer uit kon komen, óók om naar therapie te gaan om mijn rouw te verwerken. Ik ben er weer een gelukkig mens door geworden.”
Annemarie W.

Wat betekende Margriet voor jou?

Margriet bestaat dit jaar 85 jaar! In die tijd deelden we duizenden mooie en ontroerende persoonlijke verhalen, bijzondere dossiers, lekkere recepten, interessante artikelen over gezondheid en nog veel meer. Dat zorgde niet alleen voor veel leesplezier, maar bracht ook veel mensen iets nieuws in hun leven. Heb jij je beste vriendin ontmoet via Margriet? Las je in Margriet over een medische aandoening die je ook bleek te hebben? Kun je zo goed koken dankzij de Margriet-kookboeken of vond je dankzij Margriet een nieuwe hobby? Als iets wat je in Margriet gelezen hebt je leven veranderd heeft, dan komen we graag met je in contact voor ons jubileumnummer. Laat het ons weten via praatmee@margriet.nl met als onderwerp ‘jubileumnummer’. Als we je verhaal willen plaatsen, nemen we contact met je op.

Ilse van RoekelGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden