Margriet logo
MT06 M06 Praat Mee Beeld Brunopress, Getty Images.
Beeld Brunopress, Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT06 M06 Praat Mee Beeld
MT06 M06 Praat Mee Beeld

Goede voornemens met succes

Goede voornemens volhouden is altijd een uitdaging, maar het kan wél. Dat hebben de vier vrouwen die we in Margriet 2 spraken wel bewezen. Jullie deelden ook ervaringen over goede voornemens:

 • Gemma Weimars: “Knap hoor, dat Paulette haar leven zo heeft omgekeerd om haar gezondheid te verbeteren. Dat is ook mijn doel voor 2023: voorkomen dat mijn pre-diabetes echt diabetes wordt.”
 • Sanne: “Mijn ultieme tip om voornemens vol te houden: maak ze niet in januari, maar in mei. Dan ben je vaak veel actiever, vrolijker en minder moe dan net na de feestdagen.”
 • Marjoleine van der Waal: “Ik wilde ook minder vlees eten als voornemen, maar veganistisch eten houd ik niet vol. Inmiddels ben ik al een paar jaar flexitariër en dat werkt prima. Af en toe vlees, maar meestal vegetarisch.”
 • Nellie Badern: “Ik hoop ook minder te gaan werken in het nieuwe jaar, maar met de hoge prijzen van nu is dat financieel een uitdaging helaas.”
MT06 M06 Horizontale lijn groen Beeld
MT06 M06 Praat Mee Beeld

Een lepeltje levertraan

Als de R in de maand zat, moesten we eraan geloven: een lepel vol levertraan om de weerstand op peil te houden. Dat smerige goedje heeft flink wat indruk gemaakt.

 • Marijke Jorissen-Dubbelboer: “Ik kan me die vieze smaak nog goed herinneren, gelukkig maakte het schepje suiker erna veel goed. Wat waren we blij met de versie met sinaasappelsmaak.”
 • Herma Dogger: “De fles stond bij ons boven op het keuken­kastje, alsof we dat vieze goedje anders zouden opdrinken!”
 • Ans Opgenoort: “Alle tien de kinderen op een rij voor een lepel vol, in de maanden met de R. Ik weet niet of het hielp, maar we waren allemaal nooit ziek.”
 • Saskia van Aartsen: “Eerst de lepel levertraan en daarna moesten we elke avond even onder de hoogtezon waarvan gedacht werd dat het gezond was, met zo’n mal brilletje op. Als de keukenwekker rinkelde was het avondritueel weer klaar.”
MT06 M06 Praat Mee Beeld

Hij wil een lange reis maken, zij niet

De man van Esther droomt van een bijzondere vakantie na zijn pensioen, maar zij ziet zo’n lange reis eigenlijk helemaal niet zitten. Ze wil hem zijn droom niet afpakken, dus vroeg ze recentelijk advies in Margriet. Een greep uit jullie reacties:

 • Marieke Kalfsvel: “Ik zou genieten van deze kans om de wereld te zien en ervoor gaan. Als de duur van de vlucht je tegenhoudt, kun je halverwege een paar dagen ergens verblijven voordat je weer verder vliegt. Laat angst je reis niet verpesten.”
 • Alexandra te Riele-Hol: “Allereerst: bespreek dit met je dromende man. Ik houd ook niet van lang vliegen, maar als je lang wegblijft is het die uren in de lucht volgens mij wel waard.”
 • Zita van der Heyden: “Jullie kunnen splitsen: hij gaat lekker op reis en zit vol verhalen als hij terugkomt; jij blijft thuis en geniet van je vrije tijd. Of jullie overleggen over opties die voor jullie samen werken. Een camper- of treinreis door Europa bijvoorbeeld. Ook daar zijn vast nog prachtige plekken die jullie nog niet gezien hebben.”
 • Sylvia Oudshoorn: “Misschien is een cruise iets voor jullie? Even een eind vliegen, maar dan kun je veel zien zónder vluchten tussendoor.”
Ilse van RoekelBrunopress, Getty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden