Margriet logo
Header De affaire nov22 Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Wat een hypocriete toestand, onze relatie. We spelen beiden mooi weer, maar ondertussen

Nina heeft tot diep in de nacht zitten appen met Daniël. De volgende ochtend wordt ze wakker met barstende hoofdpijn en moet ze Thijs weer laten stikken.

Vorige week: zat Nina ’s avonds laat alleen op de bank. Het idee dat ze afscheid moet nemen van Daniël kon ze maar niet laten gaan.

Donderdagochtend

“Ben je wakker?” Thijs fluistert en houdt de deur op een kiertje. Als ik mijn ogen opendoe, komt hij de slaapkamer in. “Ik heb thee voor je. Heb je verder nog iets nodig voor ik ga?”

Mijn poging tot een geruststellende glimlach verzandt in een waterige grimas. Er gaat een graafmachine tekeer in mijn hoofd. Zo’n immens gevaarte voor in de mijnen. Hij knalt tegen mijn hersenpan. Dit gevoel begon vannacht, toen ik op de bank met Daniël zat te appen. Had ik net bedacht dat we misschien beter konden stoppen, zegt hij dat hij mij, no matter what, niet kwijt wil. Ik wist niet of ik moest lachen of huilen. We hebben afgesproken elkaar snel te zien om te praten. De vraag is alleen waar; nu zijn vrouw in Nederland is, is Daniëls huis verboden gebied.

Steun van Thijs

Het was al over vieren toen ik naast Thijs kroop. Voor ik sliep liep het tegen zessen. Toen Thijs om halfnegen uit bed ging, stond mijn hoofd op barsten. We hebben tickets voor een bijzondere fototentoonstelling vandaag. Nu moet hij alleen; de zoveelste keer dat ik hem laat stikken. Ik voel me er superellendig over. “Ik wil even wat zeggen.” Thijs gaat naast me op het bed zitten en pakte mijn hand. “Ik maak me zorgen om je. Je kwam laat naar bed hè? Je moet het erg moeilijk hebben met de situatie met Sam en Ruben. En ik ben er niet voor je, ik weet het. Sorry, ik heb mijn eigen sores. Daar wilde ik je niet mee lastigvallen maar misschien is dat toch niet goed.”

Verschrikkelijke Berend

De graafmachine zet nog een tandje bij. Door mijn wimpers blijf ik naar Thijs kijken. Waar heeft hij het in hemelsnaam over? Thijs draait aan mijn trouwring en ontwijkt mijn blik. “Ik ben niet zomaar vrij deze week. Ik heb een conflict gehad met Berend. Over die ingewikkelde zaak, je weet wel. Vorige week is dat conflict geknald. Ik zit nu thuis om af te koelen. Maandag gaan we kijken of we er nog uitkomen. Maar ik vrees het ergste.”

Thijs’ woorden landen traag in mijn hoofd. Maar mijn hart knipt zich fijn en als ik kracht had, zou ik allemaal vragen op hem afvuren. Wat is er precies gebeurd met die verschrikkelijke Berend? Ik wist het wel, ik heb zijn compagnon nooit kunnen uitstaan. Waar is Thijs bang voor en bovenal: waarom heeft hij dit niet eerder verteld?

“Jij hebt al zoveel op je bordje,” raadt Thijs mijn gedachten. “Ik wilde je niet extra belasten. Je gaat duidelijk niet lekker, je bent vaak zó afwezig. Bovendien wilde ik het hele gebeuren zelf ook laten rusten. Anders zou het over niets anders zijn gegaan de afgelopen week.”

Een einzelgänger

Hij brengt zijn hand naar mijn lippen en drukt er een kus op. “We praten verder als je migraine over is, lieverd. Ga nu maar weer slapen. Ik ben rond drie uur vanmiddag terug.” Dan loopt hij de slaapkamer uit. De graafmachine in mijn hoofd wordt overstemd door illegale rotjes die er in canon afgaan. Hoe is het mogelijk dat Thijs niet heeft gezegd dat zijn baan op het spel staat? Wat problemen betreft is hij een oester, een einzelgänger, dat weet ik wel, maar zo bont heeft hij niet eerder gemaakt. Voor zover ik weet dan. Denkt hij echt dat hij niet meer bij me terecht kan? Au. En waarom, waarom heb ik zelf niets gemerkt?

Ja, hij was stil de afgelopen tijd, maar dat wijdde ik aan vermoeidheid, het eind van het jaar en zo. Maar ik geef toe, het hield me niet echt bezig. Net zoals hij kennelijk wel ziet dat ik afwezig ben, maar daar ook niet over begint. Ik sluit mijn ogen. Mijn hoofd voelt zo zwaar dat ik het gevoel heb door het bed heen te zakken. Wat een hypocriete toestand, onze relatie. We spelen beiden mooi weer, maar ondertussen. Kan dit ooit nog goed komen?

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

Volgende week: stelt Daniel Nina iets voor waar ze erg van schrikt.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden