Margriet logo
null Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Mijn kledingkast is een bonte verzameling van kobaltblauw, fuchsia, knalrood en felgroen. Heerlijk! Ik word er altijd vrolijk van

Dat stijladvies van jaren geleden heeft Helene redelijk resoluut in de wind geslagen. Ze weet zelf inmiddels heel goed wat haar staat en wat vooral niet.

Jaren geleden had ik eens een stijladvies gekregen van een styliste. Haar oordeel: vooral ‘aardse’ kleuren staan mij goed, met name pastel.

Als één ding mij niet staat, is het pastel. Daar kwam ik pas een paar jaar na dat zogenaamde stijladvies achter. Toen ik toevallig een keer een felrood jasje aan had, regende het complimenten. Bij een knalblauwe jurk en een fuchsia blouse; idem dito. Ik weet: één keer is een incident, twee keer is toeval en drie keer is een patroon. Vanaf dat moment wist ik dus zeker: felle kleuren staan mij goed.

Bonte verzameling

Sindsdien is mijn kledingkast langzaam maar zeker steeds kleurrijker geworden. Inmiddels is het een bonte verzameling van kobaltblauw, fuchsia, knalrood en felgroen. Heerlijk! Ik word er altijd vrolijk van. Zelfs als ik een heel slechte bui heb, doe ik toch iets kleurrijks aan en het doet meteen wonderen voor mijn gemoedstoestand.

Wat het wél is met felle kleuren: ze vallen op. Toen ik jaren geleden het pasteladvies van de styliste kreeg, was ik twintiger en durfde ik het nog niet. Nu wel.

Handelsmerk

Laatst ontmoette ik op een evenement een radiopresentatrice en podcastmaakster die ik tot dan toe alleen via social media kende. “Weet je wat ik altijd zo leuk vind aan jou?” zei ze. “Jij hebt altijd felle kleuren aan en ik pik jou er altijd zó uit op foto’s!”

Nu is het dus een beetje mijn handelsmerk geworden. De styliste van het pasteladvies had vast haar dag niet. Als ik een stand qua complimenten zou bijhouden, zou die er ongeveer zo uitzien: Fel versus pastel: 10.231 - 0.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter.

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden