Margriet logo
MT05 M05 dromen durven doen Beeld Privébeeld
Beeld Privébeeld

PREMIUM

Henny (58) begon samen met haar dochter een webshop in duurzame sieraden

Jarenlang droomde Henny Bos van een eigen bedrijf naast haar vaste baan. Toen bleek dat haar dochter dezelfde plannen had, bundelden ze hun krachten. Een jaar later ging Henny zelfstandig verder met haar webshop MI-AMI voor duurzame sieraden.

“Toen ik nog fulltime moeder was, bleven de ideeën voor een eigen bedrijf altijd bij gedachtenspinsels. Mijn creativiteit kon ik naast de zorg voor onze vier kinderen goed kwijt in het maken van kleding en breien van hippe truien. Daarnaast bouwde ik websites en databases voor bekenden en was ik actief als bestuurslid bij een koor. Ik wilde ook wel graag een leuke baan in het bedrijfsleven, maar dan wel onder schooltijden want opvang was er in die tijd niet. Op de dag dat mijn jongste zijn eerste schooldag had, kon ik beginnen aan mijn eerste parttime baan die later fulltime werd. Het ging goed, al wilde ik nog steeds een eigen bedrijf. Van starten kwam het echter niet. En toen kwam corona. Op verzoek van mijn twee kleinzoons liep ik met hen en mijn dochter Mirjam mee met de alternatieve avondvierdaagse. Mirjam vertelde dat ze graag voor zichzelf wilde beginnen. ‘Wat dacht je van een webshop in duurzame sieraden, samen?’ vroeg ik. De volgende dag begonnen we meteen met het concreet maken van onze plannen.”

Ondernemerschap

“Onze bedrijfsnaam MI-AMI vormden we uit Mirjam en Ma. Daarbij is het Italiaans voor ‘hou je van mij?’. In de zomer van 2020 schreven we ons in bij de KVK en drie maanden later ging de webshop open. Ruim een jaar later gaf Mirjam aan te willen stoppen. Het ondernemerschap paste toch niet bij haar. Dat was even slikken. Moest ik er dan ook maar mee stoppen? Dat mijn man en kinderen me aanmoedigden, gaf de doorslag om door te gaan. Mirjam deed altijd het voorraadbeheer en hield social media bij. Dat eerste overnemen lukte prima, maar social media was een nieuwe wereld voor mij. Door avonden erin duiken en oefenen gaat dat me nu ook vrij gemakkelijk af. Ik doe alles zelf: inkopen, sieraden maken, de website bouwen en onderhouden, fotografie, social media en de administratie. Soms best veel, maar mijn familie helpt waar nodig. Als ik wil sparren, denkt mijn man mee en onlangs had ik voor het eerst een verkoopstandje in een winkel. Inmiddels ben ik weer goed op stoom. Elke verkoop is een feestje! Mensen kopen iets moois bij me voor zichzelf of om cadeau te geven. Dat ik mijn hart heb gevolgd, het aandurfde én niet heb opgegeven toen ik op een kantelpunt stond, maakt me trots. Mensen blij maken met mijn sieraden, dat maakt mij weer blij.”

Caroline van MourikPrivébeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden