Margriet logo
null Beeld Feriet Tunc
Beeld Feriet Tunc

PREMIUM

Feit is dat die kilo’s er zo snel mogelijk af moeten. Dus haalde ik vandaag twee tassen vol met supergezonde ingrediënten

Tanja kreeg een spannende nieuwe opdracht waar ze extra fit voor wil zijn. Er kwam een kleine tegenslag, maar juist daar haalde zij haar motivatie weer uit.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ga helemaal op in mijn goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Ik zit al aan de quinoa salade, de linksgedraaide yoghurt en de vergeten en onvergetelijke groenten. Ik probeer mijn workout schema van drie keer in de week yoga en een keer fitness héél strak aan te houden, dus ik denk ’s ochtends niet meer ‘ach ik slaap vandaag een keertje uit’. Nee, hup, dat yogaklasje in en gaan met die banaan!

Covershoot

Er zit namelijk een covershoot aan te komen voor een glamour magazine en wel voor de ‘50+ en fit’-editie. Die shoot gaat geschoten worden door niemand minder dan Roger Neve (een godheid onder de fotografen). Ik voel me natuurlijk vreselijk gevleid, als een soort Nederlandse Jennifer Lopez. Ik kan Roger niet in de steek laten, dus moet ik ervoor zorgen dat mijn body begin maart cover-proof is.

Met die 50+ zit het wel snor, ik ben onlangs 56 geworden dus daar kan ik een vinkje achter zetten. Maar dat fit… daar zijn de meningen ietwat over verdeeld. Ik vind het zelf wel meevallen, ondanks drie keer corona (dat heeft er wel ingehakt qua conditie) en die vier en een halve kilo die ik tijdens de feestdagen ben aangekomen. Maar volgens mijn man kan het fit-zijn echt nog een stuk beter. Die vindt dat je bij elke work-out compleet tot het gaatje moet gaan. Als je niet bijna huilend thuiskomt na een training, dan heb je maar een beetje lopen aanmodderen en ‘dat schiet voor geen ene meter op’. Maar goed, mijn man staat niet bekend om zijn genuanceerdheid dus ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt.

Extra kilo’s eraf

Feit is wel dat die extra kilo’s eraf moeten. En wel zo snel mogelijk. Dus ik heb vandaag twee boodschappentassen vol met supergezonde ingrediënten gehaald. Ik heb namelijk zo’n app gedownload die mij gaat helpen met gezonde recepten. In die app zit ook een soort klokje voor het intermittent fasting (eten tussen twaalf en acht uur), want ik wil nog weleens ’s avonds gaan snaaien. Ik ga me nu dus bloedje fanatiek aan dat klokje houden want er staat een stip aan de horizon waar ik naartoe kan werken.

Tegenslag

Hoewel ik een ‘kleine’ tegenslag kreeg toen de hoofdredactrice van het magazine me een paar voorbeelden stuurde van hoe ze de shoot voor zich zagen; met beelden van Celeste Barber. Voor het geval je niet weet wie dat is; Celeste is een volslanke Australische comédienne die op Instagram parodieën post op filmpjes van schaars geklede, bloedmooie jonge vrouwen. Heel grappig en een soort aanklacht tegen het onrealistische schoonheidsideaal waar bijna geen enkele vrouw aan kan voldoen. En al zeker niet boven de 50. Behalve Jennifer Lopez… en ik, dacht ik… of hoopte ik.

Mijn euforie over dat ik was geselecteerd als covermodel voor de ‘50+ en fit’ editie zakte direct naar een nulpunt. Qua humor vind ik het wel een compliment, maar ja… Natuurlijk weet ik ook wel dat ik (nog) geen J-Lo ben, maar Celeste Barber..? Ik had toch wel de hoop dat ik met een maandje afvallen en trainen enigszins in de buurt van Jenny zou kunnen komen… soort van.

Motivatie

Maar goed, ik bedenk dat dit mij juist de goede motivatie kan geven en ik ze wel een poepie zal laten ruiken. Ik ga extra hard aan de slag met mijn nieuwe recepten, wat er trouwens best veel zijn. Onvoorstelbaar wat je allemaal mag eten, als het maar gezond is. De grootste uitdaging is dan ook om al dat eten binnen het tijdvak van acht uur op te krijgen. Want je moet natuurlijk eerst al die boodschappen halen (is wel wat anders dan even een kant-en-klaartje), dan moet je dat allemaal gaan bereiden en tussendoor moet je ook nog werken, want er moet natuurlijk ook brood op de plank. Vooral als je al die gezonde boodschappen wilt kunnen betalen. Ik was voor twee tassen gewoon € 120 kwijt!

Enfin, alles voor het goede doel. Ik zal ze potdorie eens bewijzen dat ik als 50+ vrouw (mét humor) ook nog een lekker wijf kan zijn in een (redelijk) fit lichaam. Move over, Celeste! Jennifer, here I come!

null Beeld

Over Tanja Jess

Tanja Jess is actrice en presentatrice. Ze is al zo’n dertig jaar te zien in allerlei films, op het toneel en in series en programma’s op tv. Ook heeft ze uitstapjes gemaakt naar radio en schreef ze een boek (De Mama Match). Intussen schrijft zij al vijftien jaar columns voor diverse magazines en heeft ze haar eigen podcast, Kaarten Op Tafel. Ze is moeder van twee pubers, heeft een hond en twee katten en is getrouwd met zanger Charly Luske.

Wil je Tanja volgen? Dat doe je natuurlijk tweewekelijks op vrijdag bij Margriet. Daarnaast kan dat ook via haar eigen website Tanjajess.nl, via Instagram of Facebook.

Tanja JessFeriet Tunc

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden