Margriet logo
MT05 M05 Praat Mee Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT05 M05 Praat Mee Beeld

Mijn lieve schoonmoeder

“Een typische schoonmoeder-schoondochterband, zo zou ik de relatie die ik met haar had omschrijven. We waren geen vriendinnen en ook niet echt close, maar konden soms toch wel lekker kletsen. Af en toe eens naar de bioscoop of een dagje winkelen, dat soort dingen. In augustus overleed ze op de prachtige leeftijd van 92 jaar in haar slaap; ze was gewoon op. Een mooiere manier om te gaan konden we voor haar niet bedenken, dus hoewel er verdriet was, konden we het snel accepteren. Natuurlijk was alles anders zonder haar, maar het echte gemis raakte me vorige week, op mijn verjaardag. Toen ik na een toiletbezoek de kamer in liep, waar al mijn geliefde familieleden en vrienden zaten, voelde ik tranen in mijn ogen opwellen. Ik miste haar ineens zó. In de ruim veertig jaar dat mijn man en ik samen zijn, was zij altijd een stabiele factor. Bij elke gebeurtenis, van de doop van de kinderen tot mijn verjaardag, was mijn schoonmoeder daar. Met haar lieve glimlach en kleurrijke outfits. Jammer dat ik pas nu besef hoe belangrijk ze voor me was.”
Sonja van der Wal

Gelukkig met z’n drieën

“In Nog nooit verteld (Margriet 1, red.) vertelde Tessa dat haar dochter drie partners heeft. Ook ik zat ooit in zo’n relatie met meerderen, al heb ik dat nog nooit aan iemand verteld. Het waren de late jaren zeventig toen ik een vriend én een vriendin had. Zij hadden op hun beurt ook een relatie met elkaar. We wisten niet hoe we onze driehoeksverhouding moesten noemen, maar wisten wel dat we zo samen heel gelukkig waren. Onze omgeving was alleen niet klaar voor ons, merkten we al snel. Uiteindelijk zorgde het geheim dat we meedroegen, ervoor dat ons paradijs instortte. Ik ben blij om te lezen dat Sterre, de dochter van Tessa, zo openlijk kan zijn wie ze is, samen met haar partners. Een positieve reminder dat de wereld is veranderd.”
Anoniem

Ilse van RoekelGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden