Margriet logo
MT04 Lekker weg Beeld super formosa photography (Andries Tunru), Kees van Dongen, deux yeux / twee ogen, JK art foundation, Alamy.
Beeld super formosa photography (Andries Tunru), Kees van Dongen, deux yeux / twee ogen, JK art foundation, Alamy.

PREMIUM

Van het International Film Festival Rotterdam tot een bezoekje aan Onze Lieve Vrouwe van Lourdes

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

MT04 Lekker weg Beeld

Al 25 jaar vaste prik in de agenda van kunst- & antiekverzamelaars: Naarden the Art Fair in de Grote Kerk van de vestingstad.
26 t/m 29 januari, naardenartfair.nl

MT04 M04 horizontale lijn oranje Beeld
MT04 Lekker weg Beeld

De Brabantse nachten zijn lang

Tijdens de Cultuurnacht Breda worden bezoekers getrakteerd op een gevarieerd en verrassend programma op bekende en onbekende locaties in de stad. De ‘nacht’ begint om 16.00 uur en loopt door tot 02.00 uur.
21 januari, cultuurnachtbreda.nl

MT04 M04 horizontale lijn oranje Beeld
MT04 Lekker weg Beeld

1. De kunst van Kees

‘Aan de hand van een honderdtal topwerken toont Singer Laren hoe Kees van Dongen zich in korte tijd ontwikkelt van onbekend kunstenaar tot wereldberoemd schilder’ – zo omschrijft museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm de nieuwe tentoonstelling Kees van Dongen. In de prachtige presentatie ontdekt het ­publiek de ontwikkeling van de Nederlandse schilder vanaf zijn prille debuut en doorbraak in Parijs tot groot artistiek vernieuwer en één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de kunststroming fauvisme.
17 januari t/m 7 mei, singerlaren.nl

2. Een avond met Andries

Wat doet het mentaal met je als je de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes? Voor zijn tweede programma In theorie heeft Andries Tunru zijn psychologie­diploma afgestoft en ontleedt hij de binnenwereld van ons mensen, met zichzelf als onderzoeksobject.
t/m 5 juni, andriestunru.nl

MT04 M04 horizontale lijn oranje Beeld
MT04 Lekker weg Beeld

Trijntje Oosterhuis

Ook leuk

28 januari | De Buiten uitbuiken wandeling Dintelse Gorzen gaat door het uitgestrekte winterse landschap. De vrijwillige boswachter voert je mee naar de drooggevallen kreken en begroeide schorren van de Dintelse Gorzen en het Krammer Volkerak.
natuurmonumenten.nl

25 januari t/m 5 februari | De 52ste editie van het International Film Festival Rotterdam is er een met verrassende speelfilms, korte films, installaties, masterclasses, talks en performances uit alle hoeken van de wereld.
iffr.com

t/m 5 maart | Heb je je ooit afgevraagd hoe kleding uit de 17de eeuw in elkaar stak en of de textiel lekker zat? Ontdek het in Een Leidse kleermakerswerkplaats in 1626 van Het Leids Wevershuis.
wevershuis.nl

t/m 28 mei | Mens op zee is een prachtige aanvulling op de maritieme collectie en een bezoek aan de historische schepen van het Scheepvaartmuseum Amsterdam. De fotografietentoonstelling laat aan de hand van portretten en verhalen zien hoe het leven op zee de mens vormt.
hetscheepvaartmuseum.nl

27 januari t/m 31 mei | Henny Vrienten en Trijntje Oosterhuis waren fan van elkaar en werkten meerdere keren samen. Nu brengt Trijntje samen met Henny’s zoon Xander en het Residentie Orkest een ode aan de Doe Maar-legende. Dit doen ze met een kersvers album en tour: Trijntje zingt Vrienten met Vrienten.
trijntje.nl

MT04 M04 horizontale lijn oranje Beeld
MT04 Lekker weg Beeld

Bijzonder plekje

Je hoeft niet religieus te zijn om je te verheugen op een bezoekje aan Onze Lieve Vrouwe van Lourdes in Doorwerth. Deze voormalige kerk uit 1933 is omgetoverd tot een prachtige B&B met onder andere een suite in het priesterkoor. Met de ligging is ook niets mis; vlak bij Arnhem en omgeven door bos, beken, heide en uiterwaarden.
dekerkdoorwerth.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veensuper formosa photography (Andries Tunru), Kees van Dongen, deux yeux / twee ogen, JK art foundation, Alamy.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden