Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

null Beeld

Net verschenen

Het verhaal van prins Harry

Autobiografie Daar is dan eindelijk de langverwachte en op voorhand veelbesproken autobiografie van prins Harry. Is zijn verhaal werkelijk zo schokkend en nietsontziend als werd verwacht? De inhoud mocht tot de publicatie niet worden prijsgegeven, maar verwacht wordt dat harry openhartig vertelt over zijn moeder, zijn trauma’s, zijn liefdes, zijn relatie met zijn familie en de moeizame omgang met de roddelpers.
Reserve € 29,99 (Hollands Diep).

Een confrontatie in Spakenburg

Roman In de autobiografische roman Deere – Spakenburgs voor ‘meisje’ – neemt Petra Madelon de Graaf ons mee naar het vissersdorp dat bekendstaat als diep religieus, voorzien van kleurrijke klederdracht en de nodige drugsproblematiek. Als Petra op een avond Evert tegenkomt, eindigt hun gezellige avond in seksueel misbruik. Tien jaar later neemt ze contact met hem op om hem hiermee te confronteren.
€ 22,99 (De Arbeiderspers).

Leukere seks na je vijftigste

Non-fictie Dat is nog eens een boektitel: De beste seks heb je na je 50ste. Volgens uroloog/seksuoloog dr. Rob Schipper is dat geen sprookje, maar kan op latere leeftijd gebrek aan kennis en/of fysiek ongemak wel spelbreker zijn. Terwijl er juist zo veel gezondheidswinst mee valt te behalen. Dus klom hij in de pen om dit bijzonder plezierige boek vol informatie en tips te schrijven.
€ 21,95 (Vesper Publishing).

null Beeld
null Beeld

3x Blue Monday

 1. Over een zoektocht naar herstel
  Journalist François de Waal kreeg een depressie en schreef een boek vol waardevolle inzichten over zijn persoonlijke ervaringen en zijn lange zoektocht naar de oorzaak en oplossingen.
  Depressie, de dwangmatige denkziekte door François de Waal € 21,99 (Lucht).
 2. Over stoppen met antidepressiva
  Wie antidepressiva slikt, blijft vaak doorslikken, ook als de aandoening over is. Stoppen mag absoluut niet op eigen houtje, maar hoe en wanneer dan wel, lees je in deze informatieve gids.
  Stoppen met antidepressiva door Marianne ter Mors € 20,99 (Ten Have).
 3. Over waarom constant geluk niet kán
  De huidige dwang om constant gelukkig te zijn, heeft een funeste invloed op ons brein, omdat het volstrekt onnatuurlijk is. Gevolg: angsten en depressies. Lees hoe het beter kan in dit boek.
  Het ongelukkige brein door dr. Anders Hansen € 22,99 (Lev.).
null Beeld
null Beeld

Album

Lekker gevoelig

De Italiaanse glamrockers van Måneskin braken in 2021 door toen ze in Rotterdam het Eurovisie Songfestival wonnen. Sindsdien timmert het viertal flink aan de weg en brengt komende week zijn derde album uit. Hierop staat ook de lekkere, gevoelige ballade The loneliest die al eerder uitkwam. Måneskin maakte zijn nieuwe album samen met de Zweedse topproducer Max Martin, die eerder verantwoordelijk was voor grote hits van onder meer Britney Spears, Katy Perry, The Backstreet Boys en Bon Jovi.
Rush, verkrijgbaar vanaf 20 januari.

TV

Bijzondere bruiloften

Nina en Susanna hebben een bijzonder leven. Samen organiseren zij op geheel eigen wijze bruiloften in binnen- en buitenland. In Alles voor de bruiloft worden zij door de camera gevolgd en zien we in zes delen hoe zij vier stellen helpen met de mooiste dag van hun leven. Bijzonder is ook hoe Nina (als werkende moeder) en bohemien Susanna (die leeft in een camper) er een heel verschillende werk-privébalans op nahouden.
Alles voor de bruiloft, nu al op NPO Start en vanaf 25 januari om 21.15 uur op NPO 3.

null Beeld
null Beeld

3x Nieuwe films in de bioscoop

 1. Illegale adoptie
  Het filmfestival van Cannes verkoos Song Kang-ho tot beste acteur voor zijn rol in Broker. Hij speelt Sang-hyeon die samen met Dong-soo geld verdient aan het stelen van te vondeling gelegde baby’s. Deze bieden ze aan op de adoptiemarkt. Als moeder So-young spijt krijgt van het afstaan van haar baby ontdekt ze de wandaden van het duo.
  Broker, nu in de bioscoop.
 2. Jaloezie en een triorelatie
  Martina, Laia en Anto wonen in Bogota en hebben het leuk samen. Hun triorelatie zit vol passie, liefde en speelsheid. Totdat Laia voor werk voor langere tijd naar een andere stad moet. De twee overgebleven geliefden Martina en Anto moeten het nu met z’n tweeën rooien en merken dat de onderlinge dynamiek verandert.
  Petit Mal, nu in de bioscoop.
 3. Onverwachte gast
  Een hechte Nederlandse vriendengroep komt in de Franse Bourgogne een weekend bij elkaar om een overleden vriend te herdenken. Het eerbetoon groeit onbedoeld uit tot een hevige achtbaan aan emoties als de weduwe opeens haar nieuwe geliefde aan de groep voorstelt. Met onder anderen Sarah Chronis, Kay en Aus Greidanus en Carolien Spoor.
  Fijn weekend, vanaf 19 januari in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden