Margriet logo
null Beeld Marloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Carmen Zomers.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Carmen Zomers.

PREMIUM

‘Mensen vielen bijna van hun stoel toen ik mijn leeftijd vertelde’

Toos Meijer - van der Helm (74) werkte tot drie jaar geleden als trouwambtenaar en runde tevens een eigen B&B. Actief zijn en positief blijven is haar geheim voor een jeugdig uiterlijk.

“Ik kan bijna niet geloven dat ik dit jaar 75 word. In mijn hoofd ben ik nog steeds een vijftiger. Afgelopen weekend liet ik op een bruiloft mijn leeftijd raden. Die mensen vielen bijna van hun stoel en vroegen meteen naar mijn geheim. Maar jong zijn komt van binnenuit, daar hoef je geen zalfjes voor te gebruiken. Als je gelukkig bent en niet te zwaarmoedig in het leven staat, zie je dat terug in je uiterlijk. Daarnaast helpt actief bezig zijn ook. Ondanks mijn artrose ga ik twee keer per week naar de sportschool en probeer ik dagelijks te wandelen of te fietsen. Ook puzzel ik regelmatig om mijn hersenen actief te houden. Tot 2020 runde ik mijn B&B en maakte ik elke ochtend een lekker ontbijtje voor de gasten. Met veel van hen heb ik nog steeds contact. Ik ben zelfs met een gast op vakantie geweest, omdat haar man niet durfde te vliegen. Ik heb sowieso veel vriendschappen en ook een goede band met mijn kinderen. Dat houdt je bij de tijd.”

null Beeld

Liefde en geluk

“Een belangrijke levensles vind ik dat je niet moet wanhopen, hoe moeilijk je leven soms ook is. Er komt altijd een moment dat liefde en geluk weer op je pad komen, als je er maar voor openstaat. Mijn man is na een zwaar herseninfarct vierenhalf jaar ziek geweest. Ik zorgde dag en nacht voor hem. Hij was nooit boos, wel verdrietig. Dat deed me inzien wat belangrijk is in het leven en dat gezondheid een groot goed is. Nadat mijn man overleed, ging ik met drie vriendinnen naar Lanzarote, waar we elke dag aan het zwembad lagen. Ik voelde me per dag somberder worden. Moest ik mijn hele leven alleen blijven? Ondanks dat ik flink tegensputterde heeft een vriendin een profiel van mij aangemaakt op een datingsite.”

“Thuisgekomen kreeg ik online contact met Gerard, twee jaar ouder dan ik. Toen ik een paar dagen later jarig was, stuurde hij een foto van een vlaai en zei: ‘Kom me maar halen, als je durft.’ Dat moeten ze niet tegen me zeggen, want binnen een halfuur zat ik in de auto. Het was juli 2018 en sindsdien zijn we nooit meer uit elkaar geweest. Het zijn dus niet alleen mijn genen die zorgen voor een jeugdig uiterlijk. Ook de liefde houdt me jong.”

Els MeyerMarloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Carmen Zomers.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden