Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Op eigen benen

“‘Ik heb dat studiootje!’ Een enthousiast appje van mijn dochter met grote gevolgen. Gisteren propten we drie auto’s vol; ze verhuisde definitief naar een stad vlakbij. Van de huur sla je stijl achterover, maar het is een geweldige stek. De afgelopen weken grasduinden we op zolder in alle dozen met verzamelde spulletjes. Een beetje onwennig sta ik nu in haar halflege kamer. Geen gezellige gesprekken meer op het bed, geen knuffels of hilarische verhalen meer. Geen logeer-partijen meer van haar kleurrijke vriendinnen. Een beetje last van het legenestsyndroom heb ik wel. Ik had nooit gedacht dat ik zelfs de vuile kleding en natte handdoeken op de vloer zou missen. Na een uurtje heb ik van haar lege kamertje weer een gezellige ruimte gemaakt, want gelukkig komt ze nog geregeld thuis slapen. Voor nu blijf ik achter met mijn twee mannen. Uiteraard verheug ik me enorm op de avondmaaltijd, waar ik kan kiezen uit diverse gespreksonderwerpen: technische weetjes, Formule 1 of politiek…”
Joëlla van der Breggen

Lieve Rob

“Het interview met Jet, de vrouw van Rob de Nijs, in Margriet (54-55, red.) raakte me enorm. Ik las het kort nadat ik het afscheidsconcert van Rob op televisie had gezien. Mijn grote idool van vroeger, die stoere Rob, zat kwetsbaar en fragiel in een rolstoel op het podium. Vreselijk hoe een ziekte een persoon zo kan slopen, terwijl hij duidelijk nog zo graag wil. Gelukkig is zijn stem nog prachtig en weet hij velen nog te raken met teksten die inmiddels een dubbele lading hebben gekregen. Ik hoop dat hij met zijn vrouw en kinderen kan terugkijken op een geweldige carrière, een prachtig leven en nog mooie herinneringen mag maken. Maar met zo’n lieve en krachtige vrouw als hij heeft, maak ik me daar geen zorgen om.”
Mariska

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden