Margriet logo
null Beeld Marloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Carmen Zomers.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Carmen Zomers.

PREMIUM

‘Als twintigers met me beginnen te sjansen, zeg ik: ‘Ik had je moeder kunnen zijn’’

Sandra Deira (59), eigenaar van een bedrijf in voedingssupplementen, 36 jaar samen met Mike, wordt vaak in de dertig geschat.

“Toen ik laatst de gipskamer in liep, waar mijn 33-jarige zoon werd behandeld voor zijn gebroken hand, dacht de broeder dat ik zijn vriendin was. Ook werd ik vroeger geregeld voor de zus van mijn kinderen aangezien. Maar als twintigers beginnen te sjansen, zeg ik: ‘Richt je alsjeblieft tot andere vrouwen, ik had je moeder kunnen zijn.’”

“Op straat word ik vaak nagekeken en krijg ik veel complimentjes, maar als vrouw zoek je toch altijd dingen die níét goed zijn. Mijn billen vond ik bijvoorbeeld veel te dik, maar daar stoor ik me tegenwoordig niet meer aan. Gelukkig is mijn man niet snel jaloers, eerder apetrots.”

Voor mezelf

“Alles wat ik doe om er goed uit te zien, doe ik puur en alleen voor mezelf, niet voor de buitenwereld. Zo eet ik veel sla en groenten en zo’n twee keer per week vlees. Dat is echt weinig voor een Surinaamse. Mijn geluk is dat ik niet van suiker en chocola houd. Ik ben zelden met mijn figuur bezig. Thuis doe ik weleens mijn best op die Amerikaanse sportieve ‘tien minuten’-challenges maar ik laat te vaak andere – lees: leukere – dingen voorgaan.”

null Beeld

“Een mooi uiterlijk begint met een gezond innerlijk. Ik ben van de levertraangeneratie; als kind kreeg ik dagelijks een volle lepel pure levertraan. Nu slik ik elke ochtend zuivere, natuurlijke producten van Beyuna: B12, probiotica, D3, vitamine C, Q10, selenium, omega 3, magnesium, proteïne en tot slot nog een multivitamine. Een hele hand vol, maar ik geloof heilig in het feit dat het mijn hersenen, hart en huidcellen jeugdig en gezond houdt.”

Positieve mensen

“Ook omring ik me graag met positieve mensen. Jong of oud, dat maakt niet uit. Voor mijn gevoel blijf ik jong doordat ik gezellige etentjes, verjaardagsfeesten en leuke verrassingen organiseer, zoals een huiskamerconcert bij ons thuis met Frank McComb (van de hit Another day, red.). Het voelt goed om ouder te worden omdat je door een bepaalde innerlijke wijsheid en rust iets voor anderen kunt betekenen. Toen onze oudste zoon overleed was toevallig net mijn tante uit Suriname over. Zij voelde precies aan wat ik nodig had. Ik hoop dat ook ik steeds meer die wijze, oudere vrouw word voor de mensen om me heen.”

Els MeyerMarloes Bosch. Styling: Ora Bollegraaf. Visagie: Carmen Zomers.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden