Margriet logo
null Beeld Mark Engelen (zin in liefde), unsplash (vakantiebeurs). Johannes Vermeer, meisje met de parel, 1665. Mauritshuis, Den Haag.
Beeld Mark Engelen (zin in liefde), unsplash (vakantiebeurs). Johannes Vermeer, meisje met de parel, 1665. Mauritshuis, Den Haag.

PREMIUM

Van de nieuwe voorstelling van Igone tot tulpen plukken in Amsterdam

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

null Beeld

Fusionballet

Na jaren prima ballerina te zijn geweest bij Het Nationale Ballet kwam Igone de Jongh vorig jaar met haar eerste eigen voorstelling I. Nu reist ze door het land met de opvolger Zin in liefde, waarin klassiek ballet wordt gemixt met moderne theaterdans en Igone wordt bijgestaan door danstalenten.
t/m 15 maart, ntk.nl

null Beeld
null Beeld

Op expeditie

Op het 840 m² grote koepelscherm van het Haagse One Planet Dome ontdek je deze winter een van de laatste ongerepte plekken op aarde. De grootbeeldfilm The Arctic: our last great wilderness neemt je mee naar het uitgestrekte, wilde gebied in het noorden van Alaska – een streek waar kariboes, ijsberen en muskus-ossen de dienst uitmaken.
oneplanet.nl

null Beeld
null Beeld

Ter ere van Nationale Tulpendag wordt op 23 januari een pluktuin aangelegd op het Museumplein. Zelf plukken mag!
tulpentijd.nl

null Beeld
null Beeld

1. Wereldreis op miniformaat

Start het jaar met vakantievoorpret tijdens de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. Van strandvakanties tot reizen richting de poolcirkel en van een weekendje Parijs tot een rondreis door Nieuw-Zeeland. Doe inspiratie op en reis in één dag de wereld rond.
12 t/m 15 januari, vakantiebeurs.nl

2. Tijd voor jezelf

Een dagje sauna? Welnee, een bezoek aan Spa Sereen is een minivakantie in eigen land. En misschien de beste manier om de januaridip te lijf te gaan. Van whirlpool tot saunacabine en van schoonheidsbehandeling tot hotstonemassage: alles staat er in teken van het grote genieten. Liefhebbers van het bourgondische leven kiezen voor de nieuwste locatie, boven op de Dousberg net buiten Maastricht. Natuurliefhebbers gaan voor de locatie in Maarssen en komen tot rust met spectaculair uitzicht over de spiegelende Maarsseveense Plassen.
spasereen.nl

null Beeld
null Beeld

Ook leuk

14 januari Stap met stadsherder Martin Oostboek in de huifkar die van Belevenisboerderij Schieveen naar de grote schapenstal rijdt. Tijdens de excursie vertelt hij over het leven van de hedendaagse herder met als kers op de taart: de lammetjes in de stal.
natuurmonumenten.nl

15 januari De Koek & Lopie Winterwandelingen in Hazerswoude zijn er voor de echte wandelaar én voor de gezelligheidsloper. Er zijn ook wandeldagen op 12 februari en 12 maart.
koekenlopie.nl

16 t/m 22 januari De binnenstad van Leiden staat helemaal in het teken van de Blues- en Jazzweek. Met sfeervolle optredens, films, workshops en een spetterende opening in de Hooglandsekerk. 18 januari is er zelfs een kroegentocht langs 35 optredens.
deleidsejazzweek.nl

t/m 12 maart In de tentoonstelling 40 jaar Familie Doorzon in het Allard Pierson Museum Amsterdam zie je hoe de personages van de doorsneefamilie met ons zijn meegegroeid. Extra leuk: ‘onze’ Zusje- striptekenaar Gerrit de Jager geeft 28 ­januari en 25 februari tekenworkshops in het museum.

10 februari t/m 4 juni Over een maand kunnen we naar Vermeer, maar de voorverkoop is nu al in volle gang. Een aanrader, want nog nooit waren er zo veel schilderijen van Johannes Vermeer samen te bewonderen. Zelfs het Meisje met de parel verruilt het Mauritshuis ­tijdelijk voor het Rijksmuseum ­Amsterdam.
rijksmuseum.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Mark Engelen (zin in liefde), unsplash (vakantiebeurs). Johannes Vermeer, meisje met de parel, 1665. Mauritshuis, Den Haag.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden