Margriet logo
MT03 En ook nog Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Online nieuws

Weekendje Veluwe of naar de zee?

Wil je een dagje weg plannen of ergens met een groepje vrienden over stemmen? WhatsApp heeft daar nu een handige functie voor: de peiling. Je vult een vraag in met een aantal antwoordopties, waarna iedereen zijn stem uitbrengt en je de resultaten direct kunt bekijken.
De functie vind je linksonder in het scherm bij het plusje (iPhone) of paperclipje (Android).

null Beeld
null Beeld

Tip

Winterwandelen

Ga het nieuwe jaar gezond van start en plan een aantal mooie winterwandelroutes. Op wandelnet.nl stel je deze zelf samen. Ook kun je kiezen voor een van de bestaande streek-, stad- en bosroutes, of voor meer uitdaging: langeafstandswandelingen (in etappes) van minstens 150 kilometer.

null Beeld

Voor mantelzorgers

Zorgagenda

Samen met je broer of zus mantelzorgen voor je hulpbehoevende, zieke ouder(s) vraagt om duidelijke afspraken. Wat is er nodig? Wie komt wanneer langs? Via carenzorgt.nl maak je eenvoudig een gezamenlijke zorgagenda aan met alle taken en activiteiten. Soms is deze ook te koppelen aan zorginstanties, zodat je berichten kunt uitwisselen met de thuishulp.

Hulp inschakelen

De steun van vrienden en kennissen is voor mantelzorgers heel fijn, maar toch kan het soms lastig zijn om ook echt hulp te vragen. Want waarmee, wanneer en van wie? In de app Huppla kunnen bekenden aangeven dat ze willen helpen én hoe.

Op bezoek

Als je vader of moeder veel alleen thuis zit, is het wel zo gezellig als er eens iemand langskomt. En dan het liefst niet allemaal tegelijk. Op Komopbezoek maak je gratis een bezoekkalender aan, zodat familie en vrienden hun bezoek kunnen inplannen.

null Beeld

Onveilige thuissituatie

Huiselijk geweld komt nog steeds veel voor in Nederland. Het afgelopen jaar kreeg Veilig Thuis alleen al bijna 60.000 meldingen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Om betrokkenen te helpen ontwikkelde Stichting De Juiste Schakel HulpApp.nl. Deze (web)app biedt informatie en verwijst betrokkenen door naar de juiste hulporganisaties.
Binnenkort kun je hier ook ervaringsverhalen delen.

null Beeld

Aangrijpend verhaal

Ester Wijnen kreeg te maken met psychische en lichamelijke mishandeling door haar partner. Na acht slopende jaren verliet ze hem, maar de terreur hield niet op. Op margriet.nl/persoonlijkverhaal-ester vertelt ze over deze periode en hoe ze met haar verhaal bewustwording wil creëren.

Tara BeckRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden