Margriet logo
MT03 LKL Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT03 LKL Beeld

Net verschenen

Wegwijs in de mantelzorg

Non-fictie | Een op de drie Nederlanders is mantelzorger. Wat houdt dat precies in qua tijd, frequentie en belasting? Kun je ook nee zeggen? Tips, ervaringen en vragen over mantelzorg komen in het informatieve en praktische Fijn dat je er bent van Tijn Elferink en Jan van Houten aan bod. Eventuele pijnlijke en stekelige zaken worden ook niet uit de weg gegaan.
€ 23,99 (Lev.).

Kon ze maar blijven

Novelle | Waar hoor je thuis? Wat vormt je? Hoe ver gaat loyaliteit? Om deze vragen draait het in het tere, hartverscheurende Pleegkind van Claire Keegan, waarin een klein meisje door haar vader wordt afgeleverd bij een echtpaar dat ze helemaal niet kent. Daar komt ze letterlijk en figuurlijk in een warm bad terecht. Maar na enkele idyl­lische maanden komt de brief die ze al vreesde.
€ 17,99 (Nieuw Amsterdam).

Is het eiland vervloekt?

Thriller | Op het eiland waar een nieuw luxe welnessresort is gevestigd, waarde ooit een seriemoordenaar rond. Is het verleden zich aan het herhalen nu er op het terrein van het resort een dode vrouw is gevonden en de tweede dode een dag later valt? Dat is de vraag waarvoor rechercheur Elin Warner zich gesteld ziet. Auteur Sarah Pearse laat in Het resort de spanning flink oplopen.
€ 22,99 (Ambo|Anthos).

MT03 horizontal lijn groen Beeld
MT03 LKL Beeld

3x Poëzie

 1. Over natuurschoon in de poëzie
  Marieke Lucas Rijneveld dook diep in de vaderlandse natuur­poëzie en kwam boven met de mooiste en onheilspellendste natuurgedichten van onder anderen Vasalis, Jan Wolkers en Remco Campert.
  Natuur, samengesteld door Marieke Lucas Rijneveld € 15 (De Bezige Bij).
 2. Over de populaire Judith Herzberg
  Judith Herzberg is een van onze meestgelezen dichters. Het waarom van haar populariteit wordt duidelijk in deze prachtige, geactualiseerde bloemlezing van haar toegankelijke poëzie.
  Doen en laten door Judith Herzberg € 17,50 (Rainbow poëzie).
 3. Over ouder worden en overeind blijven
  Dichter Ingmar Heytze is de vijftig voorbij en vraagt zich af: hoe maak je iets van je leven als het gewone om je heen maar blijft veranderen?
  Met wat geluk door Ingmar Heytze € 20,99 (Podium).
MT03 horizontal lijn groen Beeld
MT03 LKL Beeld

Album

Margot is het ontdekken waard
In Nederland is de Amerikaanse Margot Price nog niet bepaald een klinkende naam. In haar thuisland is dat een ander verhaal. En zeker bij de liefhebbers van country en Americana-muziek. Bij de Grammy Awards van 2019 werd ze genomineerd voor ‘Beste nieuwe artiest’. Tot haar grootste inspiratiebronnen rekent ze Janis Joplin, Emmylou Harris, Bonnie Raitt en Dolly Parton. Die invloeden zijn terug te horen op haar derde album Strays. Maar Margot geeft er wel haar eigen hedendaagse draai aan.
Strays, verkrijgbaar vanaf 13 januari.

Netflix

Gillian in kostuum

In 1830 wordt in het Amerikaanse West Point het lichaam gevonden van een officier in opleiding. Zijn hart blijkt vakkundig te zijn verwijderd. Detective Augustus Landor (Christian Bale) moet de moord oplossen. Hij krijgt daarbij hulp van de jonge kadet Edgar Allan Poe (Harry Melling), die later zal uitgroeien tot de wereldberoemde dichter. Gebaseerd op de roman van Louis Bayard, met rollen van onder meer Charlotte Gainsbourg en Gillian Anderson (The X-files).
The pale blue eye, vanaf 6 januari op Netflix.

MT03 horizontal lijn groen Beeld
MT03 LKL Beeld

3x nieuw in de bioscoop

 1. Liefdevolle roadtrip
  Deze hartverwarmende film is gebaseerd op het levensverhaal van Alexandre Jollien. Hij werd geboren met een hersenverlamming, ging toch filosofie studeren en werd bestsellerauteur. Jollien speelt zelf de hoofdrol van de gehandicapte Igor die wordt aangereden door begrafenisondernemer Louis. Een lift naar het ziekenhuis verandert in een gezamenlijke, leerzame roadtrip van Lausanne naar Zuid-Frankrijk.
  Presque, nu in de bioscoop.
 2. Snode plannen aan de Rivièra
  Adrien (Pierre Niney) woont aan de Franse Rivièra. Zijn dans­carrière eindigde na een motorongeluk. Sindsdien verdoet hij zijn tijd, terwijl hij wordt onderhouden door ex-filmster Martha (Isabelle Adjani). Alles verandert als hij oplichtster Margot (Marine Vacth) ontmoet. Samen fantaseren ze over een beter leven met elkaar, waarvoor ze een duister plan bedenken.
  Mascarade, nu in de bioscoop.
 3. Natuur van eigen bodem
  In het zuiden van het Groene Hart ligt de Alblasserwaard, een prachtig oud-Hollands weidegebied. De natuurdocumentaire Wilde waard volgt onder meer grutto’s, purperreigers, hazen, brandganzen, reeën, heikikkers, bruine kiekendieven en argusvlinders die hier leven. Begeleid door de stem van Menno Bentveldt zien we deze dieren op bepalende momenten in hun leven.
  Wilde Waard, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden