Margriet logo
Header Puberperikelen nov22 Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Mijn puberdochter staat het liefst de hele dag dansjes te doen voor TikTok. De puberheren zijn het tegenovergestelde

Een samengesteld gezin is niet altijd makkelijk, weet ook Josephine. Met haar kinderen én die van haar meneer staat de teller op vier. Probeer dan de feestdagen maar eens moeiteloos door te komen.

Met een samengesteld gezin kunnen de feestdagen een behoorlijke uitdaging zijn. We hebben beiden te maken met ex-partners die inmiddels ook beiden weer een partner hebben, die ook weer een ex-partner hebben met kinderen en ga zo maar door. Dat mijn meneer in Brabant woont en ik in de randstad maakt het er ook niet altijd makkelijker op. Gelukkig zijn wij beiden heel flexibel en het komt altijd wel goed. We waren dan ook zeer blij dat we alles rond hadden voor de feestdagen en ik besloot het eerst met mijn pubermeisje te bespreken. Kerstavond en eerste kerstdag bij haar vader en dan zouden we tweede kerstdag in de loop van de dag richting Brabant gaan.

Tot mijn grote verbazing vond ze het in één keer een goed plan als we zaterdag (oudejaarsdag) maar weer terug waren want dan moest ze werken en Oud & Nieuw wilde ze heel graag thuis vieren want dan kon Wouter de verkering ook komen.

De teller op vier

Wat ik steeds vergeet is dat met de kinderen van mijn meneer én de verkering van mijn dochter mijn puberteller nu op vier staat. Mijn dochter is veel, emotioneel, staat het liefst de hele dag voor de spiegel of dansjes te doen voor TikTok. De puberheren in Brabant zijn het tegenovergestelde. Die zitten het liefst met hun hoodie op de bank, praten niet, vragen niets en als ik hen wel wat vraag dan is het antwoord zo kort mogelijk. Bij voorkeur één woord of een soort van geluid. Voor eten zijn ze overigens altijd te paaien maar verder willen ze niets. Tot grote teleurstelling van mijn tweeling want die zijn gek op spelletjes en vragen altijd tevergeefs of ze mee willen doen. We genieten dus extra van die eetmomenten want het blijft voor mij altijd speciaal om met alle kinderen bij elkaar te zijn. En dit jaar zouden we zelfs de jaarwisseling met z’n allen vieren!

Inschattingsfout

Halverwege oudejaarsdag begon de ellende. De jongste zoon van mijn meneer bleek ziek en wilde bij zijn moeder blijven. De oudste meldde dat hij had besloten te gaan werken van 14.00 tot 21.00 uur zonder van tevoren even te overleggen. Te laat om daarna nog naar ons toe te rijden… En zo kwam het dat ik alle boodschappen, de tweeling, mijn pubermeisje én haar verkering in de auto moest proppen en 1,5 uur richting het zuiden reed.

Ik was er behoorlijk geïrriteerd door maar tot mijn verbazing waren de twee pubers van mijn kant uiterst relaxed. Eenmaal daar hebben we er wat gezelligs van gemaakt. Maar toen de 18-jarige puber van mijn meneer niet mee wilde doen met een spelletje zonder goede reden (gewoon niet cool natuurlijk) kreeg hij er goed van langs van mijn 10-jarige dochter. “Wij hebben speciaal voor jou 1,5 uur in de auto gezeten, je doet maar mooi mee!” Totaal verbouwereerd kwam hij erbij zitten en speelde hij mee. Hij zal het nooit toegeven maar hij vond dat spelletje stiekem superleuk.

Josephine van LaarRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden