Margriet logo
MT03 M03 Praat Mee Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT03 M03 Praat Mee Beeld

Creatieve hulp

“Inmiddels ben ik met mijn 74 jaar al even met pensioen, maar jarenlang heb ik gewerkt als lerares textiele werkvormen. Mijn werkkamer ligt dan ook nog altijd vol met lappen stof en zakken wol. Uiteraard heb ik in al die jaren ook veel genaaid, gebreid en gehaakt voor mijn drie dochters en zes kleinkinderen. Van babytruitjes tot prinsessenjurken en galacreaties. Ik heb zelfs een bruidsjurk gemaakt! Maar nu zijn zij allemaal volwassen en uitgevlogen, dus naaien voor hen doe ik niet meer. Ik ben online gaan kijken en al snel kwam ik stichtingen en kledingbanken tegen, gerund door een leger van enthousiaste vrijwilligers, die mensen die onder de armoedegrens leven (vaak gratis!) voorzien van kleding. Ook zelfgemaakte, nieuwe kleding blijkt erg welkom. Ze konden zelfs aan­geven waar veel behoefte aan was en om welke maten ze stonden te springen. Dus mijn werkkamer blijft nog even een werkkamer en ik ga mijn vaardigheden, creativiteit en mijn enorme voorraad materiaal inzetten om medemensen in nood te helpen deze winter. Met veel plezier.”
Addy Raket

Liefde voor het mannengezin

“Wat een leuk artikel over jongensgezinnen in Margriet 51! Ik heb ook een mannenhuishouden thuis met mijn drie zoons en man. Altijd spullen op de trap en de tassen, jassen en schoenen liggen overal en nergens. Gelukkig is er bij ons thuis daarnaast ook veel ruimte voor gezelligheid en geklets. Net als de journalist die het artikel schreef, kreeg ook ik vaak de opmerking dat het bij de derde ‘wel tijd was voor een meisje’. Heel erg eigenlijk, zo’n vooroordeel. Alsof je niet tevreden mag zijn met je mannengezin. Ik ben stapelgek op mijn drie leuke, goede en lieve jongens. Een meisje mis ik echt niet. En voetbal? Daar houden ze bij mij thuis alle drie niet van, mijn man kijkt nog altijd alleen naar de wedstrijden!”
Corina van den Breemer

Ilse van RoekelGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden