Margriet logo
null Beeld Aisha Zeijpveld (een leven), Lorenzo de Wit (fashion for good), Geert van de Velde (Evi Hanssen).
Beeld Aisha Zeijpveld (een leven), Lorenzo de Wit (fashion for good), Geert van de Velde (Evi Hanssen).

PREMIUM

Van een wolvenexcursie tot het onbekende verhaal achter katoen

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu.

null Beeld

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt de winter gevierd met bijzondere verhalen, een verlicht museumpark en een ijsbaan.
t/m 15 januari, openluchtmuseum.nl

null Beeld
null Beeld

Winters weekend weg

De dagen zijn kort, de avonden lang: hét moment voor een citytrip in eigen land. Natuurlijk met luxe verblijf. Bij de Hilton hotels logeer je in Nederlands mooiste steden: Leiden, Amsterdam of Den Haag. Overdag struinen, shoppen en smullen, ’s avonds optimaal genieten van bijvoorbeeld restaurant, spa en heerlijk hotelbed.
hiltonhotels.com

null Beeld
null Beeld

1. Vader en zoon

Acteur Benja Bruijning staat solo op het toneel met de spannende monoloog Een Leven. Het stuk is het persoon­lijke verhaal van schrijver Nick Payne over de periode waarin zijn dochter werd geboren én zijn vader overleed. Een herkenbare situatie voor Benja, voor wie het verlies van zijn vader ook samenviel met zelf vader worden.
t/m 25 februari, theaterbureaudemannen.nl

2. Zonne-energie

Wie tijdens de donkere winterdagen behoefte heeft aan een dosis zomerzon reist af naar Amstelveen. Daar presenteert Museum JAN de tentoonstelling Wim Oepts en de schilders van het zonnige Zuiden. Het oeuvre van de schilder Oepts wordt gekenmerkt door geabstraheerde, kleurrijke landschappen die baden in magisch mediterraan licht.
t/m 12 februari, museumjan.nl

null Beeld
null Beeld

Evi Hanssen

Ook leuk

6 januari Wolvenexcursie Dwingelderveld is voor iedereen die nu weleens van de hoed en de rand wil weten over de wolf. Hoe herken je zijn spoor? Hoe oud wordt een wolf? En hoe ziet het leven in de roedel eruit? Deze excursie geeft antwoord op alle vragen.
natuurmonumenten.nl

t/m 15 januari Het Mauritshuis in Den Haag toont tien meesterwerken uit de Frick Collection New York, waaronder een Rembrandt, Hals en Vermeer. Gaat het zien voordat deze Manhattan Masters weer worden verscheept.
mauritshuis.nl

t/m 29 mei De regels van Floor is de jeugdserie waar ook de ouders voor op de bank neerploffen. Hetzelfde geldt voor de humoristische theatervoorstelling over de elfjarige Floor die naar de middelbare school gaat. Herkenbaar.
ntk.nl

t/m 1 juni In het boek en de gelijknamige voorstelling Sinds ik niet meer drink verhaalt Evi Hanssen openhartig en hilarisch over de beproevingen en ontdekkingen van een 0.0% leven.
evihanssen.be

t/m 23 september Wat doen een Atari-computer, graffiti en de gevelletters van Nighttown in het Wereldmuseum Rotterdam? Ze zijn onderdeel van The world is yours! - hiphop maakt de stad, de tentoonstelling waarin je ontdekt hoe hiphop het stedelijke leven kleurt.
wereldmuseum.nl

null Beeld
null Beeld

Van katoen geven

In het interactieve modemuseum Fashion for Good in Amsterdam ontdek je de verhalen achter de kleren die je draagt en welke impact – positief of negatief – je keuzes hebben op mens en milieu. De tentoonstelling Knowing cotton otherwise vertelt het vaak onbekende verhaal achter katoen, een van de bekendste stoffen ter wereld. Door verschillende kunstvormen en verhalen te mixen, nodigt de presentatie uit tot nadenken, vragen stellen, spelen en verwonderen.
t/m 30 september, fashionforgood.com

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Aisha Zeijpveld (een leven), Lorenzo de Wit (fashion for good), Geert van de Velde (Evi Hanssen).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden