Margriet logo
MT02 M02 lezen kijken luisteren Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Moment voor jezelf? Dit zijn de fijnste boeken, series en tv-programma’s

De lekkerste lees-, kijk- en luistertips vind je hier.

MT02 M02 lezen kijken luisteren Beeld

Net verschenen

Grote liefde op latere leeftijd

Biografie | A.L. Snijders was schrijver en bedenker van het zogenaamde zkv ofwel ‘zeer korte verhaal.’ Actrice Ineke Swanevelt ontmoette hem in 2019, toen zij 75 was en weduwe, en hij een weduwnaar van 81. Ze vielen voor elkaar en hadden twee zeer gelukkige jaren tot zijn plotselinge dood in juni 2021. In Laatste lente beschrijft ze teder en subtiel de laatste twee maanden van hun liefde.
€ 19,50 (AFdh Uitgevers).

Een ruw verstoorde idylle

Thriller | Dat Helene Flood behalve auteur ook psycholoog is, is merkbaar aan De man van nummer 12. Het verhaal draait om Rikke die net met haar gezin is verhuisd naar een duur appartement. De idylle wordt ruw verstoord als een kattenkiller toeslaat, en helemáál als haar bovenbuurman wordt vermoord. Vrijwel alle buren lijken een motief te hebben, maar Rikke heeft een groot geheim.
€ 21,99 (Cargo).

Doe maar een frisje

Non-fictie | Zodra we oliebollen, vuurwerk én champagne achter de rug hebben, stappen we vol goede voornemens (dry) januari in. Valt het leven zonder alcohol niet mee? Gun jezelf dan de steun en de waardevolle inzichten van Wat wil je drinken? van Jacqueline van Lieshout. Een inspirerende gids vol tips over een gezonder, fitter, alcoholvrij bestaan. Voor die ene maand of voor altijd.
€ 22,50 (Bertram & De Leeuw).

MT02 horizontale lijn oranje Beeld
MT02 M02 lezen kijken luisteren Beeld

3x Wandelen

 1. Over koele bossen en warme asperges
  Dit fijne 4 seizoenenwandelboek (met stylingtips!) bevat vijftig prachtige ‘dicht bij huis’-wandelroutes in Nederland, ingedeeld naar seizoen. Zo mis je dus geen kersenbloesems, asperges of hertenbronst meer.
  Het 4-seizoenenwandelboek door Claudia Straatmans € 24,50 (Ambo|Anthos).
 2. Over wandelen en Texelse appeltaart
  Filosofe Stine Jensen is dol op wandelen en dol op Texel. Daar laat ze tijdens het wandelen haar gedachten gaan over lichtheid, zwaarte én de appeltaart die op haar wacht.
  De beloning (een wandeling) door Stine Jensen € 12,50 (van Oorschot).
 3. Over steden en dorpen verkennen
  Deze inspirerende gids neemt je mee naar de mooiste steden en dorpen in Nederland en België. Verrassende tips, duidelijke wandelkaartjes en prima lunchadressen.
  52 zondagen wandelen & lunchen door Ellie Brik € 22,50 (Mo’media).
MT02 horizontale lijn oranje Beeld
MT02 M02 lezen kijken luisteren Beeld

Album

Kindje voor Kovacs

Op de eerste dag van het nieuwe jaar brengt Kovacs haar derde volwaardige album uit: Child of sin. Van jongs af aan is de muziek van de eigenzinnige Nederlandse artiest Sharon Kovacs al geïnspireerd door zangeressen als Betty Davis, Etta James en Tina Turner. Dat is nu ook weer terug te horen op dit sterke, overwegend ingetogen album vol internationale allure (en met lekker veel strijkers van de Istanbul Strings).
Child of sin, vanaf 1 januari verkrijgbaar.

TV

De liefde en een duister ­verleden

In deze dramaserie naar de auto­biografie van Alexander Münninghoff speelt Matthijs van de Sande Bakhuyzen de hoofdrol. Alexander valt eind jaren zestig als een blok voor de vrijgevochten Ellen (Sallie Harmsen). Als hij na een mooie liefdesnacht bekent dat zijn vader in de oorlog een SS’er was, wijst Ellen hem af. Een maand later is ze terug, want zwanger. Ze besluiten te trouwen, op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Ook met Marcel Hensema en Gijs Scholten van Aschat.
De stamhouder, vanaf 1 januari om 21.30 uur op NPO1.

MT02 horizontale lijn oranje Beeld
MT02 M02 lezen kijken luisteren Beeld

3x Nieuw in de bioscoop

 1. Stoute meiden
  Soms ontsnappen Bodil (Bracha van Doesburgh) en Isabel (Elise Schaap) uit hun drukke dagelijks bestaan door samen naar de Belgische kust de gaan. Tijdens deze weekendjes zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de ontlading. Als Isabel ineens vermist wordt, raakt Bodil verstrikt in hun gezamenlijk opgebouwde web van leugens.
  Faithfully yours, nu in de bioscoop.
 2. Cohens mooiste
  Bob Dylan, Jeff Buckley, John Cale en de Nederlandse Lisa Loïs. Allemaal coverden ze het wonderschone Hallelujah van Leonard Cohen. Hij werkte maar liefst zeven jaar aan dit lied. Deze nieuwe documentaire toont de ontwikkeling van Cohens carrière en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn bekendste en meest gecoverde song.
  Hallelujah: Leonard Cohen, A journey, A song, nu in de bioscoop.
 3. Levenslust
  Het is 1953. De Britse gentleman Williams (Bill Nighy, o.a. bekend uit Love actually) is een eenzame kantoorklerk die al enige tijd rouwt om zijn overleden echtgenote. Hij laat het leven aan zich voorbijtrekken. Pas als hij hoort dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht in dit ontwapenende drama.
  Living, nu in de bioscoop.
Heleen Spanjaard en Ernest MarxRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden