Margriet logo
Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

In mijn kofferbak liggen al mijn hakken. Ik neem niet eens de moeite om ze elke dag terug naar huis te nemen; ze wonen in mijn auto

Helene heeft áltijd hakken aan naar haar werk. Tot die ene dag dat ze vergat haar sneakers uit te trekken...

Qua kleding lijkt het net of ik een gespleten persoonlijkheid heb: werk-Helene ziet er compleet anders uit dan privé-Helene. Op mijn werk ben ik immer netjes gekleed: liefst in een pak, soms in een jurk of rok, en altijd met hakken eronder. Maar zodra ik thuis kom, wordt die nette kleding verruild voor een trui of T-shirt en een spijkerbroek of joggingbroek.

Schoenenwisseltruc

Met mijn hakken uitdoen wacht ik niet eens tot ik thuis ben: al in de parkeergarage op mijn werk worden die verwisseld voor sneakers. Dat rijdt een stuk lekkerder in de auto. Door deze schoenenwisseltruc bespaar ik een hoop kastruimte: in mijn kofferbak liggen namelijk al mijn hakken. Ik neem niet eens de moeite om ze elke dag van en weer terug naar huis te nemen; ze wonen in mijn auto.

Nét op tijd

Laatst ging ik hiermee voor het eerst de mist in. Ik had een ontzettende stressochtend; te laat opgestaan, mijn jongens wilden niet uit bed komen en het was een race tegen de klok om ze op tijd naar school te brengen. Dat lukte gelukkig nét, maar daarna kwam ik in de file terecht op weg naar de redactie van Margriet.

Ik had een belangrijke vergadering, en letterlijk één minuut voordat die begon, parkeerde ik mijn auto in de garage. Ik pakte snel mijn laptop- en handtas en nam een sprint naar boven. Nét op tijd. Pas halverwege de vergadering realiseerde ik me dat ik mijn schoenenwissel was vergeten: ik had mijn sneakers nog aan. Gelukkig een leuk, hip paar. Ik dacht ook: dankzij die sneakers had ik de snelle sprint naar boven kunnen nemen. Misschien moet ik dat toch vaker doen.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden