Margriet logo
MT02 M02 Praat Mee Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT02 M02 Praat Mee Beeld

Niet reanimeren

“Als je wat ouder bent, komt het gesprek met vrienden nogal eens op ouderdomskwaaltjes. Ook reanimatie is dan een onderwerp dat vaak voorbijkomt. Maar wat nu als je niet meer gereanimeerd wilt worden, zoals wij? Met alle aed’s en burgerhulpverleners in Nederland is de kans groot dat het wel gebeurt (of er in elk geval een poging wordt gedaan). De drempel om duidelijk te maken dat je niet gereanimeerd wilt worden, is alleen erg hoog. Met een penning met pasfoto om je nek lopen wil ik, en willen ook vele anderen, namelijk niet, maar met grote letters ‘niet reanimeren’ laten tatoeëren op je borst is ook zo drastisch. Waarom spreken we niet iets anders af? Bijvoorbeeld dat je de initialen ‘NR’ op je borst kunt laten zetten, of een icoontje. Een tekentje dat niet te veel opvalt, maar waaraan wel iedereen meteen ziet dat deze persoon niet wil worden gereanimeerd. Ik ben benieuwd hoe andere Margriet-lezeressen daarover denken en of we zo’n verandering kunnen doorvoeren!”
Gerty Schenderling

Wat betekende Margriet voor jou?

Margriet bestaat in 2023 85 jaar! In die tijd deelden we duizenden mooie en ontroerende persoonlijke verhalen, bijzondere dossiers, lekkere recepten, interessante artikelen over gezondheid en nog veel meer. Dat zorgde niet alleen voor veel leesplezier, maar bracht ook vele mensen iets nieuws in hun leven. Heb jij je beste vriendin ontmoet via Margriet? Bracht een verhaal in dit tijdschrift je op de juiste weg naar een medische diagnose? Leerde je koken dankzij de Margriet-­kookboeken? Of heeft iets wat je in Margriet las je leven veranderd? Dan komen we graag met je in contact voor ons jubileumnummer! Laat het ons weten via praatmee@margriet.nl met als onderwerp ‘jubileumnummer’. Als we je verhaal willen plaatsen, nemen we contact met je op.

Ilse van RoekelGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden