Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Van slim pincodes gebruiken tot handige apps om goede voornemens vol te houden

Voor alle handige (online) tips en tricks.

null Beeld

Pincode op je apps

Komt je smartphone weleens in handen van je kinderen of kleinkinderen en heb je liever niet dat ze meekijken met bepaalde apps? Beveilig die apps dan met een pincode. Op de iPhone gaat dit via instellingen – toegankelijkheid – begeleide toegang. Bij Android via beveiliging of hulpprogramma’s – appvergrendeling.

null Beeld

Zet ze in je favorieten

Of iemand je nou een compliment stuurt, een tip voor een goed restaurant of een vriendin haar nieuwe adres doorgeeft, sommige berichten die je via WhatsApp ontvangt zijn het waard om te bewaren. Markeer al deze berichtjes als favoriet door ze kort in te drukken en op het sterretje te klikken. Bij de WhatsApp-instellingen, onder ‘berichten met ster’, vind je ze zo weer gemakkelijk terug.

null Beeld
  1. Dry january
    Januari staat ook wel bekend als de maand waarin mensen stoppen met alcohol drinken. Ben je van plan dit jaar mee te doen of heb je het voornemen om in het nieuwe jaar wat te minderen? De zelfhulp-app Maxx van het Trimbos-instituut is een fijne motivator en steuntje in de rug.
  2. Niksmomentje
    ‘Meer rust en tijd voor mezelf’ staat elk jaar weer hoog op het lijstje met populaire goede voornemens. Een tip om dit nu wél vol te houden: maak je doel concreet. Bijvoorbeeld: ik wil elke dag twee uur voor mezelf hebben. Of: ik wil elke ochtend een halfuurtje yogaën. Plan die tijd dan ook in. Met de app Daylio kun je doelen stellen, herinneringen laten versturen en het verloop bijhouden.
  3. Uit je schulp
    Je zelfvertrouwen een boost geven? Luister eens naar De zelfvertrouwen-podcast. Hierin vertelt coach Maarten Vogelaar hoe je stopt met pleasen, uitstellen en twijfelen aan jezelf én hoe je meer zelfliefde creëert.
null Beeld

Weg met die winterdip

De dagen zijn kort en donker en dat kan invloed hebben op je gemoedstoestand. Veel mensen slikken voedingssupplementen, zoals vitamine D, om een winterdip te voorkomen. Maar heeft dit wel effect? Op margriet.nl/voedingssupplementen geeft Iris Groenenberg van het Voedingscentrum antwoord op vragen hierover.

Tip

Grip op je mailbox

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, volgens opruimgoeroe Marie Kondo. En dat geldt min of meer ook voor je mailbox. Op timension.nl/kennisbank/mailbox-leegmaken lees je hoe je dit het best kunt aanpakken.

Tara BeckGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden