Margriet logo
Header columnisten Helene dec23 Beeld Sanne Tulp
Beeld Sanne Tulp

PREMIUM

Sporten en voeding gaan hand in hand. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit meer chocolade eet

Het sporten gaat Helene beter af dan ze ooit had durven dromen.

“En, hoe gaat het met het sporten?” is een vraag die me vaak wordt gesteld sinds ik een halfjaartje geleden op deze plek schreef dat ik met een trainer aan de slag ben gegaan. Dat was absoluut nodig, want mijn broeken begonnen wel erg strak te zitten (ik kreeg ze bijna niet meer dicht). Nou, ik kan gelukkig melden: het gaat goed. Veel beter dan ik had verwacht zelfs.

Sporten en voeding

Ik train trouw twee keer per week: één keer samen met mijn trainer en één keer thuis, met oefeningen die ik van haar heb gekregen. Daarnaast doe ik eenmaal per week fitness in de sportschool op mijn werk. Al vrij snel zag ik resultaat. Zo ben ik een paar kilo afgevallen, waardoor de broeken die een halfjaar geleden (te) strak zaten nu weer lekker zitten. Ik ben gezonder gaan eten. Dat is een interessante gewaarwording: als je regel­matig beweegt, ga je automatisch ook beter nadenken over alles wat je in je mond stopt. Sporten en voeding gaan hand in hand. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik nooit meer chocolade eet, want het leven moet wel een beetje gezellig blijven. Maar alles met mate.

Goed voornemen

Het allerbelangrijkste is toch wel dat ik fysiek sterker ben geworden en me fitter voel. En ik slaap veel beter als ik die dag voldoende beweging heb gehad.

Kortom: waar ik voorheen sportte bij vlagen (en dus ook bij heel lange vlagen niet) is het nu onderdeel van mijn leven geworden. Dat had ik nooit verwacht. En echt: als ík het kan, kan iedereen het. Zo zie je maar: voor een goed voornemen heb je niet eens een nieuw jaar nodig.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter.

Helene van SantenSanne Tulp

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden