Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Op het moment dat ik haar straat inrij, merk ik dat mijn kaken zich spannen

Nina stelt Daniël een confronterende vraag en gaat na haar geheime date langs bij haar vriendin Lieke.

Vorige week: Nina voelt zich dommer dan dom en probeert haar gepieker op een rijtje te zetten door een rondje te gaan hardlopen.

Dinsdagmiddag

Ik heb mijn jas al aan, mijn sjaal om mijn hals. Nu pas durf ik de vraag te stellen. Ik had het direct willen doen, toen ik aanbelde twee uur geleden, op deze gestolen vrije middag, de enige kans om elkaar deze week te zien. Maar Daniël trok me naar zich toe en bedwelmde me met zijn zoen. Mijn oren begonnen te gonzen en mijn hoofd waaide leeg. Telkens als ik Daniël zie, neemt mijn lichaam het over. Mijn handen klemden zich aan hem vast, mijn benen wisten niet hoe snel ze hem de trap op moesten volgen.

Toen mijn hoofd weer ging werken, was onze tijd bijna om. Ik moet haasten, Lieke wacht met thee, bovendien komt Daniëls dochter zo thuis. Toch moet ik het weten, nu. ‘Ben jij wel eens eerder vreemdgegaan?’ Het is een slap aftrekstel van de vraag die ik eigenlijk wil stellen - ‘Kan jij een geslachtsziekte hebben?’ - maar het is een begin.

Tinder

Verbaasd kijkt Daniël op. “Hoezo vraag je dit opeens? Nee, nog nooit. Nou ja…” Hij valt stil, mijn hart ook. Dan gaat hij verder: “In mijn relatie vóór Tessa heb ik wel eens met een ander gezoend. Maar toen was ik nog piepjong.” Hij komt dichterbij, legt zijn handen op mijn schouders. “Twijfel je soms over wat dit voor mij betekent? Nina, ik ben stapelverliefd op jou. Anders zou ik dit absoluut niet doen. Ik wilde echt mijn huwelijk redden. Maar jij was onweerstaanbaar. Alléén jij.” Ik verdwijn in zijn chocoladebruine ogen, toch spuw ik er nog uit: “Dus je staat niet op Tinder?”

Daniël barst in lachen uit. “Meisje toch, wat haal je je in je hoofd.” Bij het woord meisje smelt ik en opeens is er weer een kwartier voorbij. Daniël geeft me een zacht zetje. “Nu moet je gaan, liefje, anders staat mijn dochter voor onze neus.”

Verliefdheid

Met een glimlach van oor tot oor rijd ik de straat uit. Niet dat al mijn problemen nu opgelost zijn, verre van, maar de zorg dat ik Thijs besmet heb met een ziekte, is opeens stukken minder. Ik heb ook geen tijd daar nu verder over te piekeren want ik moet naar Lieke, en snel ook. Wat was ze bezorgd toen ze me vorige week huilend aantrof in het park. Ik was zo verdrietig dat ik haar de waarheid vertelde, nou ja, een deel ervan dan. Ik wilde niet weer Thijs de schuld geven, zoals een tijdje geleden toen mijn liefste vriendin al aanvoelde dat het niet goed met me ging. Bovendien werd ik overspoeld door het verlangen mijn hart bij haar uit te storten. Dus ik vertelde snikkend over mijn verliefdheid op iemand anders. Over de zoen, over de keer dat ik verder was gegaan. Over de zenuwslopende verwarring, de vertwijfeling.

Verdrietig

Ik zag haar schrikken, toch reageerde ze ontzettend lief. Met tranen in haar ogen omhelsde ze me, zei sussend in mijn haar dat ze het wel begreep. “Ook ík droom wel eens over een ander dan Joep, wat denk jij dan?” Na nog een lang gesprek diezelfde middag, bij haar thuis, stond ze erop dat ik nu, na mijn geheime date, naar haar toe zou komen.

Op het moment dat ik haar straat inrij, merk ik dat mijn kaken zich spannen. Er roert zich een slang in mijn buik, die mijn ingewanden kapot hapt. Ik vind het afschuwelijk wat ik nu ga doen, maar het kan niet anders, het móet. Als Lieke voor me opendoet, kost het me geen moeite verdrietig te kijken. Ik val meteen met de deur in huis. “Ik heb het gedaan, Lieke, zoals je zei. Ik heb ‘m verteld dat het over is.”

Volgende week: maakt Nina een sprong in het diepe. Een sprong die ijzig koud is.

Over Nina

Nina (51), redactiemedewerker, woont samen met Thijs (53), stiefdochter Evi (24), zonen Ruben (16) en Kaj (13) en hun cyperse kater Harrie (2). Ze is nog altijd dol op Thijs. Toch wordt ze verliefd op iemand anders. En dat zet haar leven op scherp.

NinaRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden