Margriet logo
null Beeld Carolien Sikkenk (ladies of soul), Getty Images, Shutterstock en privébeeld.
Beeld Carolien Sikkenk (ladies of soul), Getty Images, Shutterstock en privébeeld.

PREMIUM

Edsilia Rombley: ‘Sinds ik The masked singer won, heb ik een speciale band met champagne’

Zangeres Edsilia Rombley (44), bekend door haar deelnames aan en presentatie van het Eurovisie­songfestival en haar optredens met de Ladies of Soul, viert haar 25-jarig jubileum met de nieuwe theatertour In balans, waarin ze bestaand en nieuw repertoire zingt. (edsiliarombley.nl)

null Beeld

1. Champagnefles

“Ik ben geen groot champagnedrinker. Met oud en nieuw neem ik een glaasje, om mee te toasten. Maar na een slokje laat ik het staan. Sinds ik meedeed aan The masked singer, en ook nog won, heb ik wel een speciale band met champagne. Ik was namelijk vermomd als champagnefles.”

2. Spelletjes

“Van Party & Co en Pictionary tot hints of gewoon good old bingo, ik ben dol op familiespellen. Gezellig samen een potje kaarten en lekker veel lachen. Onze jongste dochter is fan van Kahoot, een online programma waarmee je zelf quizzen maakt, ook superleuk.”

null Beeld

3. Oliebollen

“Zonder oliebollen is oud en nieuw niet compleet. Ik vierde het een keer in Zuid-Afrika; geweldig, maar ook vreemd. Een vuurwerkshow op afstand en geen oliebollen! Volgende keer gaan ze gewoon mee in mijn koffer. Ik bak ze overigens niet zelf, van de kraam zijn ze het lekkerst.”

4. Concert

“Tijdens oud en nieuw kijken we altijd graag naar een concert. Jarenlang werd er ook altijd een concert van de Ladies of Soul uitgezonden. Altijd heerlijk om dat terug te zien. Door corona ging het een paar jaar niet door. Echt jammer, want zo’n concert hoort er voor ons die avond gewoon bij.”

5. Sloffen

“Door mijn werk draag ik vaak feestelijke kleding, met veel blingbling. Daarom loop ik thuis het liefst in mijn oude kloffie en op sloffen. Ook met oud en nieuw, dat we sinds we kinderen hebben gezellig thuis vieren. Maar voor Tjeerd (Oosterhuis, red.) kleed ik me dan toch mooi aan, dat vindt hij het leukst.”

Thema

“Mijn memorabelste oud en nieuw vond lang geleden plaats, in een souterrain in Amsterdam. Daar hadden we een feest met als thema Pimps en Ho’s. Iedereen had zich enorm uitgedost, de mannen in bontjassen en met gouden kettingen, de vrouwen een tikkeltje ordinair, en het was zó gezellig. Op geweldige muziek gingen we uit ons dak.”

Deirdre EnthovenCarolien Sikkenk (ladies of soul), Getty Images, Shutterstock en privébeeld.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden