Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Margriets next topmodel

null Beeld

Uit meer dan duizend enthousiaste aanmeldingen kozen we zeven vrouwen als finalisten op Margriets modellenwedstrijd. We stelden ze aan je voor in Margriet 51. Een greep uit de vele reacties:

 • Ilda Nicolaassen: “Fantastisch om vrouwen van mijn leeftijd gerepresenteerd te zien. Jezelf terugzien in de media is en blijft belangrijk, hoe oud je ook bent.”
 • Diana Middelkoop: “Wat een toppers zijn deze vrouwen allemaal! Ik kan niet kiezen bij het stemmen, zo mogen van mij allemaal wel in Margriet staan.”
 • Petra Muller: “Het was leuk geweest als meer plussize-vrouwen hadden meegedaan aan deze modellenwedstrijd. Wij vrouwen met een maatje meer mogen er ook zijn!”
 • Janneke Krouwel: “Zo stoer, dat deze vrouwen zonder ervaring als model zich hiervoor hebben opgegeven. Het lijkt me een hele eer om op de cover van Margriet te staan, maar ik zou het niet durven.”
null Beeld
null Beeld

Gelukkig nieuwjaar!

Oliebollen en vuurwerk zijn natuurlijk niet weg te denken tijdens de jaarwisseling, maar vroeger ging het er wel net wat anders aan toe op die feestdag.

 • Arja van Dijke: “We gingen vroeger altijd naar de kerk, waar werd stilgestaan bij alle leden van dat jaar. Daarna was het tijd voor spelletjes en oliebollen. De volgende ochtend gingen we bij familie langs om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen; dat leverde dan meestal wel een gulden op.”
 • Dorien Hansen: “Bij de jaarwisseling van vroeger denk ik meteen aan oliebollen en Wim Kan op televisie. Na middernacht gingen we dan als tieners zingend door de straten met de buurkinderen.”
 • Jose: “In mijn jeugd was er nog niet veel vuurwerk, dus we zaten de hele avond gezellig te kletsen en kaarten met de radio aan. Genieten met zelfgemaakte hapjes en een soepje en dan zonder geknal naar bed.”
null Beeld

Hoe maak ik kerst tóch feestelijk?

Monique heeft een financiële tegenvaller gehad dit jaar, waardoor kerst met de kinderen en hun partners dit jaar net wat anders zal zijn. In Margriet vroeg ze recentelijk advies: hoe doet ze dit, zonder zichzelf en de kinderen teleur te stellen?

 • Marie-Louise Plasschaert: “Misschien kan ieder gezinslid een brief naar een ander schrijven, over wat diegene heeft betekend in het afgelopen jaar en met een mooie wens voor het nieuwe jaar. Kost niets en is een erg mooi gebaar.”
 • Simone: “Kerst draait vooral om het samenzijn, niet om geld, eten of grote cadeaus. Probeer dus extra genieten van wat jullie wél kunnen: tijd doorbrengen met elkaar.”
 • Jolande Lentz: “Lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn, ook nu niet. Ga bijvoorbeeld voor een grote pan hachee of zelfgemaakte snert. Dingen die je niet dagelijks eet, waardoor ze toch bijzonder voelen. En na het eten bordspelletjes doen of een film kijken.”
 • Mariëtte Schellekens: “Probeer te genieten met een simpel kopje koffie en wat lekkers. Sta stil bij hoe fijn het is dat je familie om je heen hebt, dat kan helaas niet iedereen zeggen.”
Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden